Mendilibar tekent bij

Mendilibar tekent bij
Foto: © SC

VALLADOLID – Het bestuur van Real Valladolid behoudt zijn vertrouwen in José Luis Mendilibar Extebarria. Ondanks de voorlaatste plaats in het klassement, kwamen coach en club tot een overeenkomst om zijn contract, dat liep tot het einde van het seizoen, te verlengen tot 30 juni 2009.
 
“Ik zou hier nog graag een lange tijd willen blijven”, wist Mendilibar na zijn ondertekening te melden. “Als je lange tijd bij een ploeg zit, kunnen jij en de mensen van die club zich aan elkaar aanpassen. Dat zou ik hier graag eens creëren, want de langste periode dat ik ooit bij een club ben geweest, is twee jaar.”
 
Mendilibar begon zijn carrière als trainer in 1994 bij Arratia. In 1996 kon hij als jeugdcoach aan de slag bij de club van zijn hart, Athletic Bilbao. In 2001 kreeg hij echter de kans om hoofdcoach te worden bij Aurrera Vitoria. Via Lanzarote kwam de nu 46-jarige coach in de Segunda Divsion bij Eibar terecht. Hij gooide er hoge ogen, want met een klein budget slaagde hij er bijna in om de club naar de Primera Divsion te loodsen.
 
Het was zijn voormalige club Athletic Bilbao niet ontgaan en voor de start van het seizoen 2005/2006 werd hij aangesteld als hoofdcoach. Het verging Mendilibar echter niet goed, want na de slechtste start ooit werd hij na enkele maanden ontslagen. Hij kreeg een kans bij Real Valladolid en die club leidde hij vorig seizoen naar promotie. Momenteel staat de ploeg op een voorlaatste plaats met amper 5 punten uit 8 wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties