Topper eindigde op een gelijkspel

Rombaux Gunther

Zaterdagavond vond in het Oscar Vankesbeekstadion de topper van de speeldag in derde klasse A tussen Racing Mechelen en Eendracht Aalst plaats. Bij winst konden de Mechelaars de leidersplaats overnemen van Aalst.

De bezoekers trokken het initiatief naar zich toe in de openingsfase van de wedstrijd, wat al vlug een eerste kans tot gevolg had. Claessens mocht op doel schieten, maar dit leverde geen problemen op voor doelman Deweerdt. De Mechelse goalie kwam even later met de schrik weg toen hij een terugspeelbal terug in het spel wou brengen. Opgejaagd door Van Den Brande, knalde hij de bal op de Aalsterse spits zijn rug, waardoor het leer tergend traag net naast het lege doel terechtkwam. Racing Mechelen kwam iets beter in de wedstrijd, maar kon nog niet echt voor dreiging zorgen. Het waren echter de Aalstenaars die voor het gevaar zorgden, Claessens mocht de bal voor doel brengen, maar Verheyden kreeg de bal niet onder controle, waardoor de Mechelse doelman de  bal kon ontzetten. Na 25 minuten spelen was het dan toch raak, Verheyden kon zich doorzetten op de rechterflank en zette de bal voor doel waar Van den Brande de bal in doel kon verlengen. Aalst ging nu door op zijn elan en na een knappe actie schoot Podevijn de bal net naast. Mechelen herstelde geleidelijk aan het evenwicht en werd gevaarlijker. Nechelput haalde uit vanop afstand, maar het schot belandDe naast het doel. Net voor de rust kregen de Ajuinen nog de kans om de score te verdubbelen, Van Den Brande talmde echter iets te lang en de Mechelse verdediging ontzette de bal.

De Mechelaars kwamen in de tweede helft het best uit de kleedkamers en trokken meteen ten aanval. Elayadi ging zijn kans vanop afstand maar zonder succes. De aanhoudende druk van de thuisploeg bezorgde hen de ene hoekschop na de andere. Aalst moest achteruit en op het uur kwam de thuisploeg verdiend langszij. Topschutter Callichio kon een dekkingsfout in de Aalsterse verdediging afstraffen en bracht de bordjes weer in evenwicht. Mechelen kreeg vleugels na de gelijkmaker en ging op zoek naar een tweede treffer. De aanhoudende druk bezorgde hen opnieuw enkele achtereenvolgende hoekschoppen. Bij een eerste poging stond Verheyden op de goede plaats om de bal van de lijn te keren met de voet. Bij de daarop volgende hoekschop kon Dessaer de bal nog net uit de kruising koppen. Tien minuten voor tijd namen de Mechelaars gas terug en leken beide ploegen zich te verzoenen met een gelijkspel. Callichio kreeg op het einde alsnog de kans om de match te beslissen in het voordeel van de thuisploeg. Hij kon alleen afgaan op doelman Lambrecht, maar plaatste de bal centimeters naast doel.

Een aangename topper, bijgewoond door enkele duizenden supporters, eindigde hierdoor op een 1-1 gelijkspel, een terechte weergave van deze wedstrijd waarin beide ploegen elk één helft voor hun rekening namen. Eendracht Aalst blijft ondanks het gelijkspel aan de leiding, maar krijgt wel het gezelschap van La Louvière, dat gisteren Racing Waregem met 2-0 huiswaarts stuurde. [AN]