Analyse Udinese tegen de groten

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Udinese tegen de groten
Foto: © SC

De gevestigde waarden troepen stilaan wat samen aan de kop van het klassement van de Serie A. Enkel het verrassende Udinese mengt zich nog in de strijd voor de titel.

Inter blijft wel met een comfortabele voorsprong leider: de Nerazzurri hebben drie punten voorsprong op een achtervolgend drietal, waarvan Juventus en Udinese dan nog een wedstrijd meer hebben gespeeld. Tegen Atalanta vergat de kampioen na de 2-0 te voetballen, zodat het spannend bleef tot in de 90e minuut, maar toch werd er alweer een overwinning binnengehaald. De ziekenboeg raakt stilaan leeg - Materazzi (foto) viel in - zodat Inter nog sterker voor de dag kan komen en Mancini nog meer wisselopties krijgt.

AS Roma volgt op drie punten. Ondanks de ondertussen al wekenlang aanslepende blessure van Totti pakken de Giallorossi ook zonder hun kapitein vlot de punten. In Genua duurde het wel tot de 90e minuut vooraleer het veldoverwicht in een doelpunt werd omgezet. Net zoals bij de Squadra Azzurri in Schotland was Panucci de matchwinnaar. Naast Totti kon Spalletti dit weekend ook niet rekenen op Taddei, Aquilani en Mexes, zodat de overwinning bij Genoa best wel knap te noemen is.

Juventus kon na twee gelijke spelen nog eens winnen, en hoe! De Bianconeri stuurden Palermo met een zware 5-0 terug naar Sicilië. Del Piero begon weer op de bank, maar in zijn korte invalbeurt wist hij nog tweemaal te scoren. Door het sterk presteren van youngster Palladino en nieuwkomer Iaquinta zijn de plaatsen voorin bij Juve heel erg duur geworden. In de komende weken, waarin de Oude Dame in tegenstelling tot de rest geen Europese verplichtingen heeft,  moet Juventus proberen de kloof met Inter te verkleinen.

Udinese klampt nog steeds aan. Ondanks een rode kaart voor Felipe voor de rust hield de verrassing van de seizoensstart de punten netjes thuis tegen Siena. Voor een groot stuk was het de verdienste van Antonio Di Natale (foto). Na een disciplinaire schorsing is de vinnige spits beter dan ooit. Coach Marino kneedde de ploeg, die toch het verlies van De Sanctis, Muntari en Iaquinta moest opvangen, tot een aartsgevaarlijk team, dat vooral op de tegenaanval brokken maakt.

Fiorentina pakte een 1 op 6 waardoor de Viola wat wegzakken naar een vierde plaats. De afwezigheid van Mutu en Gamberini lijkt toch wat op de ploeg te wegen. In Reggina kwamen de Florentijnen bovendien bijzonder goed weg met de 0-0, want de thuisploeg werd 2 zuivere penalty's onthouden. Coach Prandelli zat niet op de bank afgelopen weekend. Officieel vanwege rugpijn, maar vandaag raakte bekend dat zijn vrouw na een lange ziekte overleden is. De spelers, die voor Prandelli door het vuur gaan, zullen er alles aan willen doen om hun coach een hart onder de riem te steken met een prachtprestatie, volgend weekend tegen Inter.

AC Milan won moeizaam in Cagliari. Toch zijn de Rossoneri wat optimistischer over de rest van het seizoen dan enkele weken terug. Ronaldo is immers helemal fit verklaard en toonde zich al op Sardinië. Hij kan het spitsenprobleem, dat er vooral in de Serie A is, oplossen. In januari komt er dan nog de concurrentie van Pato bij. Ancelotti liet zich al bijzonder lyrisch uit over de jongeling en noemde hem "een verbeterde versie van Ronaldinho".

Dit weekend krijgen ook Zalayeta (foto) van Napoli en Tavano van Livorno een eervolle vermelding. Beide spitsen bezorgden hun team met twee doelpunten de overwinning. Zalayeta, spits op overschot bij Juventus, toont zich bij Napoli als een bijzonder waardevolle aanvalsleider. Tavano lijkt na mislukte avonturen bij Valencia en Roma weer wat op de Tavano die bij Empoli furore maakte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties