WK 2010: Reacties tegenstanders België

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2010: Reacties tegenstanders België
Foto: © SC

In Turkije zijn ze er na de loting van overtuigd dat het land aanwezig zal zijn op het WK 2010 in Zuid-Afrika. "Wij worden in het slechtste geval tweede in onze groep", aldus Affan Keçeci, de ondervoorzitter van de Turkse voetbalbond. "In 2002 zijn we derde geworden op het WK, maar in 2006 waren we er niet bij. Daarom moeten we ons nu ten koste van alles plaatsen om onze vroegere positie te heroveren", gaat de ambitieuze ondervoorzitter verder.

"Spanje is sterk, maar het is jaren geleden dat we nog eens tegen hen speelden. We hebben een sterk team en ik zie een goede kans om eerste in onze groep te worden, anders worden we zeker tweede", besluit de man euforisch.

De Spaanse bondsvoorzitter Angel Villar legt meer voorzichtigheid aan de dag in zijn uitspraken. "Ik kan geen commentaar geven over de andere teams en ik weet niet goed hoe de waardeverhoudingen liggen", aldus de Spaanse frontman.

"We verloren op weg naar het EK 2008 twee keer van België, maar wij kunnen beter tegen de Rode Duivels. We zullen er in ieder geval alles aan doen. Het is wel moeilijk om een favoriet aan te wijzen. België, Turkije, Spanje en Bosnië-Herzegovina liggen dicht bij elkaar", liet de op revanche beluste Armeense bondscoach Armen Minasyan weten.

Tarmc Lehiste, teammanager van de Estse ploeg, meent dat deze loting erg zwaar wordt voor zijn land. "Al onze tegenstanders hebben een sterke voorronde op het Euro 2008 gespeeld, op België na wellicht. Maar de Rode Duivels hebben de mogelijkheden om deze keer veel beter te doen", besluit Lehiste. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties