Liverpool rolt nu ook Porto op

Ronny anthonis

Liverpool heeft op eigen veld de drie punten kunnen thuishouden tegen FC Porto. Onder meer twee goals van Fernando Torres waren goed voor een ruime zege, het werd uiteindelijk 4-1.

Voor de wedstrijd waren er lofbetuigingen aan het adres van Rafael Benitez. De coach van Liverpool had namelijk een geschil met het bestuur. De fans bleven echter fervent aanhanger en ook op het veld liep het voor Benitez en Liverpool gesmeerd. Fernando Torres kopte op een hoekschop van Gerrard het openingsdoelpunt tegen de netten. Slechts tien minuten konden ze van de voorsprong genieten, want Lisandro López maakte al gauw gelijk. Diezelfde López kreeg daarop de kans om de voorsprong uit te diepen, maar plaatste de bal langs de verkeerde kant van de paal.

De zenuwen sloegen toe in de tweede helft bij Liverpool, dat er alle baat bij had om te winnen. De wedstrijd zakte qua kansen tot een lager niveau, maar de spanning was steeds te snijden. Harry Kewell en Peter Crouch werden laat ingebracht ten nadele van Voronin en Benayoun. Gouden wissels want Liverpool kwam snel hierop weer op de rails en de invallers speelden een beslissende rol. Na mooi voorbereidend werk van Kewell nam Torres over en krulde de bal in doel. Een kwartier voor tijd kreeg Liverpool van de Porto-verdediging nog een strafschop cadeau na onnodige hands. Gerrard nam hier dankbaar gebruik van en zette de strafschop om. Enkele minuten later was het de ingevallen Peter Crouch die de al bij al zware 4-1 op het scorebord zette.

Het moet wel gezegd worden dat het verschil op het veld niet zo groot was als de score doet vermoeden. Alles is nu nog mogelijk in deze groep. Porto is groepsleider met acht punten. Liverpool staat samen met Marseille tweede op slechts één puntje van de Portugezen. [AN]