Rangers gaan onderuit bij Stuttgart

De Nijs Michael

Glasgow Rangers ging vanavond op bezoek bij VfB Stuttgart, de Schotten hebben nog steeds uitzicht op een verlengd verblijf in de Champions League. Stuttgart was al zeker van de uitschakeling, maar toch wonnen de Duitsers met 3-2.

Stuttgart was in de beginfase de betere ploeg, evenwel zonder gevaarlijk te zijn. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam er na tien minuten, maar Damarcus Beasley werkte te zwak af waardoor het 0-0 bleef. Na een kleine twintig minuten was ook de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk, een fantastische redding van doelman Allan McGregor voorkwam echter een doelpunt van Cacau. Na 27 minuten verdedigde Stuttgart zwak op een corner van Beasley, Adam nam het geschenk in dank aan en schoot de bezoekers op voorsprong. Geen van beide ploegen kreeg nog grote kansen in het verder verloop van de eerste helft, tot Cacau zijn ploeg in de toegevoegde tijd alsnog op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft werd de geblesseerde Beasley bij de Rangers vervangen door Naismith. In de 63ste minuut schoot Pardo zijn ploeg van ver op voorsprong, het schot van Pardo was eigenlijk het eerste echt noemenswaardige feit van de tweede helft. Twintig minuten voor tijd kon Ferguson de gelijkmaker scoren, daardoor leek zijn team toch af te stevenen op de volgende ronde van de Champions League. Zowel Stuttgart als de Rangers gingen dan voluit voor de overwinning, toch leek de wedstrijd te eindigen op een gelijkspel. Dat was echter buiten Marica gerekend, hij kon op voorzet van Magnin alsnog de winning goal scoren. Daardoor pakt Stuttgart zijn eerste punten in deze groep, Glasgow Rangers is nog niet zeker van deelname aan de volgende ronde.