Aalst houdt de punten thuis

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst kreeg vandaag het bezoek van SK Londerzeel. Een duel tussen twee clubs die goed op dreef waren,de Ajuinen kegelden vorige week nog Sint-Truiden uit de beker, terwijl de Brabanders een knappe zes op zes behaalden.

Een zware grasmat en felle windstoten met de nodige hoeveelheid regen maakten het de beide clubs niet makkelijk om mooi en verzorgd voetbal op de mat te leggen. Londerzeel begon niet onaardig aan de wedstrijd en was niet van plan zich in te graven, terwijl de Ajuinen het wat moeilijk hadden om hun wil op te dringen in de beginfase. Op het halfuur kreeg Aalst een eerste mogelijkheid via een vrije trap, maar Verheyden schoot de bal hoog over. Ook Dessaer ging zijn kans van op afstand, zijn schot ging naast. Even later kwam Aalst dichtbij de openingstreffer, Podevijn zette zich door op de rechterflank, schakelde zijn bewaker uit en knalde op doel. Doelman Sakalis was verslagen, maar verdediger Koné bracht alsnog redding op de lijn. Vijf minuten voor de rust verdedigde de Aalsterse defensie slecht uit en mocht Tordoir alleen op doel doorgaan, hij versloeg met een geplaatst schot doelman Lambrecht en bracht de Brabanders op voorsprong.

Tien minuten ver in de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw een opdoffer te verwerken. De bal werd niet goed ontzet en Tankary plaatste de 0-2 cijfers op het bord. Dit tweede doelpunt schudde de leider wakker, en drie minuten later schilderde Troch een hoekschop op het hoofd van Seminck, die staalhard binnenkopte. Aalst drukte nu door en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na knap samenspel van Troch en Claessens, kwam de bal bij Verheyden, die met een geplaatst schot Sakalis het nakijken gaf. De bezoekers kwamen nu opnieuw beter in de wedstrijd en de Aalsterse verdediging had het knap lastig met de snelle uitbraken van Londerzeel. Twintig minuten voor tijd nam de thuisploeg opnieuw de touwtjes in handen. Podevijn zette een knap dribbelnummer op en knalde de bal tegen de netten, waardoor de Aalstenaars in een kwartier tijd de 0-2 achterstand ombuigden in een 3-2 voorsprong. Aalst kreeg nog kansen om de score op te drijven, maar slaagde er niet meer in om te scoren. Londerzeel moest na een onbesuisde tackle van Selemani zijn slotoffensief inzetten met een man minder. Geerinck kopte de kans op de gelijkmaker nog onbegrijpelijk naast,waardoor de verdienstelijk spelende Brabanders met lege handen huiswaarts keerden.

Ondanks de slechte weersomstandigheden kregen de toeschouwers een aantrekkelijke partij voorgeschoteld. Aalst had het behoorlijk moeilijk met een goed georganiseerd Londerzeel dat ondanks de nederlaag toch tevreden mag terugblikken op zijn wedstrijd.Ook de Ajuinen kunnen met vertrouwen komende speeldag afzakken naar Tivoli, om zijn leidersplaats te verdedigen.