Groningen rukt op naar de subtop

Jimmy Wouters

Na twee opeenvolgende overwinningen heeft FC Groningen terug de aansluiting gemaakt met de subtop. Nadat eerder Feyenoord in de Euroborg verslagen werd, ging nu ook VVV-Venlo voor de bijl.

Groningen was duidelijk de betere ploeg zaterdagavond, maar kon slechts moeizaam met 1-0 winnen. Dat had de ploeg van Ron Jans vooral aan zichzelf te wijten, want de Noorderlingen misten teveel kansen.

Vooral de Scandinaviërs van FC Groningen lieten het na op de score verder uit te diepen. Al in de eerste helft kreeg de thuisploeg enkele uitstekende mogelijkheden, maar zowel Marcus Berg, Erik Nevland als Rasmus Lindgren kregen het leer niet voorbij doelman Wintjens.

Vlak na rust slaagde Groningen er dan eindelijk in om de score te openen. Na een voorzet van Bruno Silva was Marcus Berg er als de kippen bij op de bal tegen te touwen te tikken. Meteen daarop was Stenman dicht bij de 2-0, maar hij liet na zijn ploeg een comfortabele voorsprong te geven.

Groningen ging vervolgens op zoek naar meer maar verzuimde de opgelegde kansen af te werken. Door het feit dat VVV-Venlo enkele keren gevaarlijk uitbrak, bleef het in de Euroborg spannend tot het laatste fluitsignaal. [AN]