KV Kortrijk haalt het in topper

filip broos

KV Kortrijk verlaat Tienen met een overwinning en komt zo terug aan de leiding van het klassement. Kortrijk won met 2-3 na een door weeromstandigheden helse wedstrijd.

Tienen begon aan deze topper met de jonge Vanderweyden in de basis, ook Vandecauter hoorde weer tot de basiself.  Bij kortrijk dezelfde elf die tegen Moeskroen de winst binnenhaalde.

De wedstrijd zelf begon aangenaam met KV Kortrijk dat tegen de wind inspeelde. Na 3 minuten speelde Dello de bal kwijt, Bétrémieux ging aan de haal, kwam alleen voor het tiense doel en liet Ronny Schuermans kansloos, 0-1. KVK Tienen reageerde een minuut later. Na een hoekschop van De Pauw schoot Regis Lacroix via een verdediger de 1-1 op het bord.
Door de helse omstandigheden, windvlagen en regen, kabbelde de wedstrijd verder zonder echt doelgevaar. Het was voor de fans wachten tot 10 minuten voor de rust om zich nog eens op te warmen aan een kans. Een vrije trap van De Pauw ging voorlangs.  Ook Kortrijk was er dichtbij na een hoekschop maar Vanarwegen werkte de bal net voor de doellijn weg. Toch waren het de flandriens die net voor de rust op voorsprong kwamen. Een voorzet van Dely kwam voor doel waar Lunenburg aan de tweede paal de bal in eigen doel trapte, 1-2 voor Kortrijk.

Na de rust bracht trainer Nassen Da Silva voor Vanderweyden. Tienen begon zoals in de eerste helft, Lunenburg ging onder de bal door waardoor Bétrémieux alleen op schuermans af mocht gaan, maar hij week te ver uit en zijn poging werd teniet gedaan. Tienen besefte dat het aan kansen moest komen als men deze wedstrijd zou willen winnen, maar aan meer dan hoekschoppen en schoten die over en naast gingen kwamen de suikerjongens niet. Kortrijk loerde op de counter en zoals het vaak gaat in het voetbal was het nu ook weer het geval, na balverlies van De Pauw op de Kortrijkse helft werd de bal diep gestuurd naar Nfor die de 1-3 op het bord zette. Wedstrijd gespeeld denk je dan maar Tienen was niet aangeslagen en sloeg meteen terug, een vlotte aanval met een voorzet van Vandecauter werd door Geebelen binnengekopt, 2-3. Tienen voelde de gelijkmaker hangen, maar die kwam er niet omdat Vanhees de bal na een corner net overschoot.
Kortrijk bleef counteren en Lunenburg, die duidelijk zijn owngoal nog niet verteerd had, ging nogmaals naast de bal maar Bétrémieux schoot in het zijnet.

De laatste grote kans was voor Tienen en moest in principe de gelijkmaker opleveren. Vandecauter trok het 16 meter gebied binnen en schoot, Mollez pareerde zijn schot met een knappe save maar de bal stuiterde voor de voeten van Da Silva die de bal voor open doel inderhaast hoog overschoot. Weg kans en weg drie punten.

Zo won Kortrijk deze topper en komt het team van Van Haezebrouck opnieuw aan de kop van het klassement. Voor Tienen de 7e nederlaag van het seizoen en zo moeten de suikerjongens de rol boven in de stand lossen.
Volgend weekend moet Tienen op bezoek bij neo-tweede klasser Ol. Charleroi, terwijl KV Kortrijk in het guldensporenstadion KVSK United partij geeft in de absolute topper in tweede klasse.