Real te sterk voor Tchité en co

Tuur Tuur De Bock

Ondanks weinig inspirerend voetbal kon Real Madrid in het eigen Santiago Bernabéu toch de drie punten pakken tegen Racing Santander. Dankzij een 3-1 overwinning behoudt het zo minstens twee punten voorsprong op Fc Barcelona.

Eerder deze week fronsten enkele waarnemers de wenkbrauwen toen de koninklijke bekendmaakte "dat het tijdens de winterstop geen nieuwe spelers zou aantrekken". Real Madrid heeft de reputatie een duiventil te zijn tijdens de winterse competitieonderbreking, maar daar komt nu dus verandering in. De ploeg van Bernd Schuster moet het voor de rest van het seizoen doen met de huidige kern, al lijkt dat momenteel aardig te lukken. Het leidt in de eigen competitie met vier punten voorsprong op rivaal Barcelona en zette vanavond in eigen huis Racing Santander opzij.

Real begon de wedstrijd spectaculair. Al na drie minuten vond Ruud van Nistelrooy met een splijtende pass Raúl, die op kousenvoeten de zestien meter was binnengeslopen. De Spanjaard bracht zijn ploeg zonder aarzelen op voorsprong. Kort daarna maakte Santander er zelf 2-0 van. Een cross van Sneijder werd door Sánchez in eigen doel gedevieerd. De wedstrijd had er nochtans  helemaal anders kunnen uitzien: de Madrileense verdediging stond te trillen op de benen, maar Santander kwam killersinstinct te kort.

Ook in de tweede helft was Madrid van hetzelfde broertje ziek: het liet Santander het middenveld domineren en mocht van geluk spreken dat de Racinguistas vooraan minder present waren.

De wedstrijd ontplofte dan toch toen opnieuw Raúl keeper Toño verschalkte met een vrije trap van net buiten het strafschopgebied. Het mooie doelpunt wist de afgezakte toeschouwers te enthousiasmeren.

Voor Mémé Tchité begon de wedstrijd pas in de zeventigste minuut. Santander-coach Marcelino García Toral bracht de Burundees twintig minuten voor affluiten in het spel en het bracht zowaar zoden aan de dijk voor de bezoekers: Tchité zette voor vanop links, Munitis moest de bal enkel nog over de lijn duwen.

Real wint, maar daar is alles ook mee gezegd...
Coach Bernd Schuster heeft defensief nog heel wat huiswerk voor de boeg…