Duitse tv-zenders willen praten

Nico Wieme
| 0 reacties
Duitse tv-zenders willen praten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitse tv-zenders zijn bereid hun oor te luister te leggen bij de clubs in verband met de spreiding van de wedstrijden.

Gisteren deed HSV-trainer Huub Stevens zijn beklag over de te geringe rusttijd die zijn spelers gegund werd tussen de Europese match donderdag en de competitiewedstrijd zaterdag.
 
“Als het in het belang van het Duitse voetbal is, willen wij graag luisteren”, zegt Ralph Fürther, verantwoordelijke voor de sportcommunicatie van betaalzender Premiere, aan de krant Hamburger Abendblatt. Premiere zendt alle wedstrijden rechtstreeks uit.
 
Sven Froberg, hoofdredacteur van DSF (Deutsches Sport-Fernsehen), beweert: “Natuurlijk zijn we bereid om aan een oplossing voor alle betrokken partijen mee te werken.” DSF toont samenvattingen van de twee zondagwedstrijden.
 
In Duitsland geldt de afspraak dat er één wedstrijd op vrijdag, zes op zaterdag en twee op zondag gespeeld worden. Hierdoor komen de ploegen die in de UEFA-beker aantreden dikwijls in de problemen.
 
Wie op donderdag Europees speelt, moet vaak op zaterdag alweer in de Bundesliga spelen. Vooral Bayern-voorzitter Rummenigge sprak al van “pure competitievervalsing”.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties