Machtsstrijd in Albanië

Nico Wieme
| 0 reacties
Machtsstrijd in Albanië
Foto: © SC

In Albanië is een machtsstrijd uitgebroken tussen de regering en de nationale voetbalbond.

Minister van Cultuur, Ylli Pango, heeft de voorzitter van de Albanese voetbalbond, Armando Duka, ervan beschuldigd de EK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Wit-Rusland (2-4) en uit bij Roemenië (6-1) verkocht te hebben. De voetbalbond wil dat de regering haar beschuldigingen hardmaakt met bewijzen. Pango deed zijn uitspraken nadat de UEFA bekendmaakte dat er mogelijk 15 internationale wedstrijden gemanipuleerd zijn. Daar zouden echter geen EK-kwalificatiewedstrijden bij zijn.
 
De centrumrechtse regering van premier Sali Berisha bestempelde de door de socialistische oppositie geleide voetbalbond en het nationale team als een ‘corrupte maffiabende’. Berisha zelf noemde het falen van Albanië in de EK-kwalificatie een nationale schande.
 
Volgens ingewijden zou de hele toestand nauwelijks iets met voetbal te maken hebben, maar zou het veeleer deel uitmaken van een politieke machtsstrijd. De regering wil sinds het begin van haar legislatuur de socialisten uit alle openbare ambten verdrijven. Daartoe heiligt het doel de middelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties