Nieuw stadion Club vraagt 15 extra agenten

Thomas Dubois
| 0 reacties
Nieuw stadion Club vraagt 15 extra agenten
Foto: © SC

Als het nieuwe stadion van Club Brugge er komt, zal de politiezone Het Houtsche vijftien nieuwe agenten voltijds in dienst moeten nemen. Dat is nodig om de veiligheid te garanderen.

Het gaat hier om een berekening gemaakt door de dienst zelf. Het Houtsche is de benaming voor de politiezone die Zedelgem, Oostkamp en Beernem beslaat. Het is vooral in Zedelgem dat er een extra overlast zou zijn. Die extra bemanning zou ervoor zorgen dat er per jaar een extra loonkost is van ongeveer een miljoen euro.
 
Daarnaast liet de dienst ook nog enkele andere dingen onderzoeken. Zo onderzocht het de mobiliteit rond het stadion, de parkeerdruk en de inzet van middelen. Club doet een oproep om bij het nieuw stadion alle supporters via de snelwegen te laten komen, maar Eddy Vandaele, de korschef, vermoedt dat zoiets onmogelijk zal zijn. Daardoor zullen er wegen moeten afgesloten worden.
 
Uplace, de projectontwikkelaar van het stadion wil 9.000 plaatsen creëren, dat is niet genoeg voor de politie die er 12.000 wil. Wat de mankracht op wedstrijden betreft zal die bij een nieuw stadion lager liggen dan de huidige nood aan mensen. Toch zal de politie manschappen tekort hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties