Geen opvallende weddenschappen in WK-voorronde

Nico Wieme
| 0 reacties
Geen opvallende weddenschappen in WK-voorronde
Foto: © SC

Voor de wedstrijden van de eerste kwalificatiefase voor het WK 2010 in Zuid-Afrika zijn er volgens de Wereldvoetbalbond (FIFA) geen opvallende weddenschappen afgesloten.

Het Early Warning System heeft in opdracht van de FIFA de weddenschappen op de eerste kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 in de gaten gehouden en komt tot de vaststelling dat er niets opvallends is gebeurd. Dit betekent dat er in de ongeveer 90 wedstrijden die sinds augustus gespeeld zijn geen manipulatie-invloeden van de gokmaffia te bespeuren zijn. Bookmakers en gokkantoren hebben zich in de voorbije maanden bij het waarschuwingssysteem aangesloten zodat opvallende weddenschappen onmiddellijk gemeld zouden worden.
 
FIFA-voorzitter Joseph Blatter is verheugd met het resultaat. “Met dit sinds 2006 succesvol geteste en nu ingevoerde FIFA Early Warning System beschikken wij over een efficiënt instrument om controle te houden over de weddenschappen”, zegt de Zwitser. Tegelijkertijd uit de voorzitter zijn bezorgdheid over de ernstige bedreiging voor het voetbal. “De FIFA betreurt de verdachte wedstrijden van de Europese Voetbalbond. We zijn er echter van overtuigd dat de UEFA er alles zal aan doen om het probleem te bestrijden”, besluit hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties