Gent-Zeehaven wint bij Evergem-Center

Danny Van Droogenbroeck

Op een doorregent veld behaalde Gent-Zeehaven een krappe overwinning bij de buren van Evergem-Center.

Het bleef voor beide ploegen afwachten of er zou gespeeld worden op het doorregende veld van Evergem-Center omdat er op verscheidene plaatsen water op het veld stond. De scheidsrechter oordeelde dat de wedstrijd kon doorgaan en beide ploegen kozen van bij de aanvang resoluut voor de aanval. Al in de aanvangsminuut  kwamen de bezoekers gevaarlijk opzetten en Evergem was onmiddellijk gewaarschuwd, maar antwoordden meteen door onmiddellijk tegen te prikken, maar zonder doelman Braekman in problemen te brengen. Na 11 minuten kon Christophe de Wispelaere een mooi opgezette aanval van Evergem omzetten in een prachtig doelpunt. Gent-Zeehaven probeerde onmiddellijk te reageren maar kon voor de rust maar één keer dreigen met een bal op de deklat van Steven Maes. Evergem kon gaan rusten met een kleine voorsprong. Trainer Bart Mauroo van Gent-Zeehaven voerde met de rust een dubbele wissel uit. Kenneth Blomme en Yves Van Lokeren bleven in de kleedkamer voor Tommy Jacobs en Mario Broways .
De bezoekers gingen meteen in de aanval en Evergem werd op zijn eigen speelhelft gedrukt waar het met veel inzet de kleine voorsprong probeerde vast te houden. De gelijkmaker van de bezoekers kwam er dan toch door de aanhoudende druk en door een mistasten van centrale verdediger Wouter Pieters , kon Stijn de Keukeleire de bal voorbij de thuisdoelman plaatsen. De bezoekers gingen nu resoluut voor de winning goal en Evergem kon er maar moeilijk uit komen, maar waren wel nog een paar keer gevaarlijk op de counter, maar de beslissende pas ontbrak  zuiverheid zodat de bordjes in evenwicht bleven. Gent-Zeehaven bleef de betere ploeg in de tweede helft en dat resulteerde in de 74 ste minuut met een 1 - 2 voorsprong , gescoord door ex Evergemspeler Quincy Rombaut , nadat zijn schot van richting veranderde op Evergem verdediger Pieter Van Hyfte. Evergem trainer Geert Standaert voerde onmiddellijk een dubbele wissel uit.
Sam van Moorhem en Lode De Puydt kwamen in voor Wim Roels en Pieter van Hyfte. Laatstgenoemde omdat hij geblesseerd uitviel. De thuisploeg probeerde in de slotminuten nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar de bezoekers gaven niets meer weg en verdienden zo de overwinning en blijven in de running voor de tweede periodetitel.

Ploegen:Evergem-Center.

Van de Moortele, Pieters, Van Droogenbroeck, Mikolajzak, Renson, Moreels, Roels(77' Van Moorhem),