Coventry wordt binnenkort overgenomen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Coventry wordt binnenkort overgenomen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Coventry City heeft een oplossing gevonden voor de financiële malaise. Zakenman, filmregisseur en acteur Alki David zou bereid zijn de 38 miljoen pond schulden af te betalen.

Naast de 38 miljoen pond om de schulden af te betalen wil Alki David ook nog vijftien miljoen pond op tafel leggen om volledige zeggenschap te krijgen over de club. "De onderhandelingen verlopen goed en ik verwacht snel een positieve beslissing", liet David noteren in de Engelse krant The Guardian. "Coventry is een team dat grote dingen kan bereiken als het weer in vorm gesmeed wordt. Mijn doel is weer naar de Premier League te promoveren en ik wil dat doen met het huidige management", aldus David.

De Engelse voetbalbond, de FA, dreigde ermee om Coventry City tien punten te ontnemen als de financiële zaken niet in orde werden gemaakt. Spelers werden te laat betaald en de club moest een grote lening aangaan om de salarissen te kunnen uitbetalen. Manager Iain Dowie had al aangegeven dat hij zou vertrekken mocht de huidige situatie niet veranderen.

David, nog maar 39 jaar, heeft ook aandelen bij de Griekse topclub Panathinaikos Athene en bij het Nigeriaanse Leventis United. Nu heeft de flamboyante miljardair dus een Engelse club op het oog die op termijn moet uitkomen op het hoogste Engelse niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties