Belgische voetbalfan wil geen afslanking JL

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Belgische voetbalfan wil geen afslanking JL
Foto: © SC

Volgens een enquête uitgevoerd door het weekblad Sport/Voetbalmagazine wil de Belgische voetbalfan geen afslanking van de Jupiler League. Nochtans is het net dat wat de topclubs willen. Nog volgens de enquête moet de jeugdwerking beter.

60 procent van de Belgische voetbalfan vindt het absoluut niet nodig dat de Jupiler League wordt afgeslankt. Dat is het meest opvallende resultaat waarmee in de enquête wordt uitgepakt. Nochtans is een afslanking datgene wat de topclubs willen. De voetbalfans geven wel toe dat het voetbal in ons land met een serieus 'imagoprobleem' kampt.

Voor 90 procent van de supporters moeten clubs meer aandacht gaan besteden aan hun jeugdwerking. Maar liefst 80 procent vindt dat jong Belgisch talent zijn kans moet krijgen in ons land. Jean-François De Sart, de coach van de Belgische beloftenploeg, is zeer tevreden met die conclusie. "Het verheugt me enorm. De mensen identificeren zich graag met jongeren van om de hoek. Ik pleit voor een hervorming van de competitie bij de invallers. Topclubs moeten jongeren ook sneller gaan verhuren", aldus De Sart in het voetbalweekblad.

Sport/Voetbalmagazine kreeg in totaal 7.418 ingevulde exemplaren toegestuurd. 4.903 enquêtes kwamen uit Vlaanderen. Uit Wallonië kwamen er 2.515 enquêtes terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties