Duitse profliga reageert op kritiek

Duitse profliga reageert op kritiek
Foto: © SC

De Duitse profliga heeft voor het eerst officieel gereageerd op de kritiek die de Europees spelende ploegen op de kalendercommissie geuit hebben. Sommige ploegen wordt maar 48 uur rust gegund tussen een UEFA-bekerwedstrijd en een competitiematch.

Na de jongste kritiek van de Duitse ploegen in de UEFA-beker eist Wolfgang Holzhäuser, bedrijfsleider bij Bayer Leverkusen, in Sport Bild de invoering van een derde competitiewedstrijd op zondag om 13u00. “Bij de nieuwe toewijzing van de tv-rechten vanaf 2009 moeten we erover nadenken of er niet op zondag drie wedstrijden kunnen uitgezonden worden. Als we een match om 13u00 en twee om 15u30 laten plaatsvinden, kunnen de vrije zenders op een prachtig tijdstip, 18u30 of 19u00, de Bundesliga mooi in beeld brengen.” Momenteel worden er in de Bundesliga één wedstrijd op vrijdagavond (20u30), zes op zaterdagnamiddag (15u30) en twee op zondag in de vooravond (17u00) gespeeld. Volgend seizoen wil de Duitse profliga (DFL) het beginuur van de zondagwedstrijden sowieso veranderen.
 
Volgens Holzhäuser zou de voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), Theo Zwanziger, erkend hebben dat de bescherming van het amateurvoetbal niet het probleem vormt. “We moeten er altijd voor zorgen dat het amateurvoetbal niet te erg getroffen wordt door rechtstreekse tv-uitzendingen, maar de Bundesliga is voor ons ook enorm belangrijk”, aldus Zwanziger in Sport Bild. Een wedstrijd meer op zondag zou niet op al te veel tegenstand stoten. Het verschil met de huidige situatie zou niet zo groot zijn. “Toeschouwers die een amateurwedstrijd willen bijwonen, lukt het nu ook niet om tegen 17u00 thuis een wedstrijd live te bekijken. Omgekeerd geldt hetzelfde”, zei DFB-ondervoorzitter Hermann Korfmacher.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties