Mathijssen bezorgt Club weer karakter

Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen bezorgt Club weer karakter
Foto: © SC

Leider Club Brugge lijkt stilaan weer de ploeg van weleer te worden. Trainer Jacky Mathijssen heeft er een verklaring voor.

Moeilijke periode
Jarenlang ging Club Brugge prat op waarden als inzet, karakter, loopvermogen en enthousiasme. Net dat was het probleem de voorbije twee jaar. Zowel Jan Ceulemans, Emilio Ferrera als Cedomir Janevski beten zich de tanden stuk op de Brugse spelersgroep. Twee jaar geleden kon nog op het nippertje een derde plaats behaald worden, vorig jaar ging het schip helemaal overstag en mocht FCB al blij zijn met een zesde stek. Jacky Mathijssen lijkt nu wel te slagen in wat zijn voorgangers niet konden: de West-Vlaamse ploeg weer karakter en mentale weerbaarheid bijbrengen.
 
Emo-fysiek
Club Brugge speelde dit seizoen nog niet echt de pannen van het dak, maar staat wel mooi op de eerste plaats geparkeerd. Niet toevallig als we Mathijssen mogen geloven. In Het Laatste Nieuws geeft hij er een verklaring voor. "Ik heb mijn spelers niets toegegeven. Hadden ze een beetje pijn, dan liet ik ze verder trainen. Waren ze moe, dan liet ik ze verder trainen. Hun kleine klachten heb ik genegeerd om op die manier hun grenzen te verleggen." De Limburger omschrijft wat hij doet als 'emo-fysiek'. "Soms denk je dat je moe bent, maar soms kan je ook gewoon vergeten dat je moe bent."
 
Gevaren
Mathijssen beseft echter dat er aan het systeem ook gevaren verbonden zijn. "Ik heb geen gekke dingen gedaan, maar ik denk wel dat er een zekere link bestaat tussen die trainingsarbeid en de blessures waarmee we af te rekenen hadden." De grens tussen topvorm en blessures vindt hij erg dun. De voormalige keeper heeft ervoor gekozen om door te gaan en sterker uit zo'n periode te komen. De spelers weten dit blijkbaar te appreciëren. "Als ik vandaag aan de spelers vraag of hun inspanningen de moeite waard waren, roepen ze luidkeels 'ja'."
 
Toekomst
De FCB-coach wil nog een stap verder gaan. Wat hij met zijn spelers tot nog toe bereikt heeft, noemt hij nog maar een tussenstap. "Op internationaal vlak hebben we nog altijd een achterstand en die kloof dichten, is een proces van jaren. Al is het wel de bedoeling", besluit Mathijssen ambitieus. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties