Steve McClaren krijgt een prijs

Steve McClaren krijgt een prijs
Foto: © SC

Gewezen Engels bondscoach Steve McClaren heeft vandaag de prijs van ‘Flater van het jaar’ ontvangen.

Steve McClaren slaagde er vorige maand niet in om Engeland te kwalificeren voor het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. In de allesbeslissende wedstrijd tegen Kroatië gingen de Engelsen ietwat verrassend met 2-3 de boot in. Rusland profiteerde hiervan en sprong dankzij een zuinige 0-1 overwinning tegen Andorra over de Engelsen naar de tweede plaats in de poule. Kort na de uitschakeling van de Engelsen werd McClaren door de Engelse voetbalbond bij het groot huisvuil gezet.
 
Vandaag was er dan toch nog goed nieuws voor de ex-bondscoach. De ‘Campagne voor een eenvoudig Engels’, die strijdt voor een helder en foutloos gebruik van de taal van Shakespeare, reikte McClaren de prijs uit van ‘Flater van het jaar’. De mislukte bondstrainer wordt ‘beloond’ voor zijn visie die hij gaf op de kwaliteiten van Manchester Unitedspits Wayne Rooney. “Hij is nog onervaren, maar heeft toch al wel veel ervaring omdat hij al zoveel meegemaakt heeft...” Een uitspraak die op inhoudelijk gebied kan tellen als u het ons vraagt.
 
McClaren heeft de eer om het Engelse topmodel Naomi Campbell op de erelijst op te volgen. Die verkondigde vorig jaar zonder blikken of blozen dat ze erg gesteld is op de Engelse keuken, ‘vooral dan op de lekkere pastaschotels’. Madre Madonna.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties