Irak schorst spelers voor het leven

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Irak schorst spelers voor het leven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Irak zijn ze niet bang om verstrekkende maatregelen te nemen. Zo schorste de Irakese voetbalbond drie spelers voor het leven nadat ze trachtten politiek asiel aan te vragen in het buitenland.

Ali Mansur, Ali Khadher en Ali Abbas zijn door de Irakese voetbalbond voor het leven geschorst. De drie Ali's zullen nooit meer mogen uitkomen voor de nationale ploeg van het land. Vorige maand vluchtten de drie spelers weg na een kwalificatiewedstrijd in en tegen Australië om er politiek asiel aan te vragen. Door die affaire waren ze er niet bij in een kwalificatieduel tegen Libanon.

De Irakese bond was razend na de actie van de spelers. "De voetbalbond heeft twee dagen over deze kwestie vergaderd. We hebben de drie spelers permanent geschorst omdat ze weigerden terug te keren met het team om de laatste wedstrijd te spelen", aldus vice-voorzitter Naji Humoud tegen het persagentschap Reuters.

Ook de asisstent-coach van het Olympisch elftal, Sadi Toma, wordt gestraft. Hij mag nooit meer het nationale elftal coachen en ook twee jaar lang geen lokaal elftal trainen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties