Kahn geeft fout toe

Nico Wieme
| 0 reacties
Kahn geeft fout toe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern Münchenkeeper Oliver Kahn heeft gisteren in de Duitse kranten een woordje uitleg gegeven over de schorsing en boete die hij van trainer Ottmar Hitzfeld opgelegd kreeg.

Ottmar Hitzfeld deelde Oliver Kahn dinsdag voor het begin van de ochtendtraining zijn sanctie mee. De Bayerntrainer wou de motivatie voor zijn maatregel echter intern houden. Diverse bronnen suggereerden dat het manager Uli Hoeneß was die op een straf had aangedrongen omdat Kahn het kerstfeestje van de club als een dief in de nacht had verlaten. De flamboyante doelman had na het 0-0 gelijkspel tegen MSV Duisburg ook openlijk kritiek geuit op ploegmaats Franck Ribéry en Luca Toni. “Bayern is niet Fiorentina of Marseille. Hier volstaan twee goede matche niet”, had Kahn naar hen gesneerd. Hij kreeg voor zijn gedrag en uitlatingen een boete van 25 000 euro en wordt komend weekend tegen Hertha Berlijn niet in de kern opgenomen.
 
De 38-jarige goalie geeft nu toe dat hij in de fout ging. “Ik ben te vroeg naar huis gegaan. Fout van mij. Ik heb me daarmee niet populair gemaakt. Ik had gerust nog enkele uurtjes langer kunnen blijven.” De doelman, die aan zijn veertiende en laatste seizoen in de Bundesliga bezig is, zegt dat Hitzfeld en hijzelf intern alles uitgepraat hebben. Dat zou volstaan voor hem.
 
Toch heeft hij er zo zijn bedenkingen bij. “Ik dacht dat ik alles al had meegemaakt. Blijkbaar niet, hé. Dit voorval bewijst nogmaals onder welke druk we dit seizoen bij Bayern staan.” En te bedenken dat er in België spelers naar de B-kern worden verwezen omdat ze … te lang op feestjes blijven hangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties