Anderlecht zoekt het in Tsjechië

Anderlecht zoekt het in Tsjechië
Foto: © SC

In zijn zoektocht naar versterking ziet het ernaar uit dat Anderlecht de Tsjechische toer opgaat. De voorbije dagen werd er met Slavia Praag onderhandeld over een verdediger en een aanvaller.

Manager Herman Van Holsbeeck en secretaris-generaal Philippe Collin woonden woensdag het Champions Leagueduel bij tussen Slavia Praag en Sevilla. Het Laatste Nieuws meent te weten dat paars-wit interesse heeft in twee tot drie spelers van de Tsjechen. Het zou gaan om onder andere de 19-jarige verdediger Marek Suchy en de 31-jarige aanvaller Stanislav Vlcek. Ondanks de gesprekken vielen er nog geen beslissingen. De landskampioen is van plan om de komende tien dagen nog uitgebreid te scouten in Europa.
 
Suchy (foto rechts) kan zowel in het middenveld als centraal in de verdediging spelen. In 2006 werd hij in zijn land verkozen tot revelatie van het jaar. Vorig jaar speelde hij zich in de kijker met de nationale ploeg op het WK voor -20-jarigen in Canada. Suchy speelde ondanks zijn jeugdige leeftijd al 55 competitiewedstrijden voor Slavia. Dit seizoen is hij onbetwistbare titularis.
 
Vlcek scoorde in deze jaargang zeven goals in dertien wedstrijden. Sinds 2004 deed hij in 97 competitiematchen al 38 keer de netten trillen voor Slavia Praag. De zevenvoudige international kan zowel in de punt als op de rechterflank uitgespeeld worden.
 
Tsjechische bronnen beweren dat beide spelers tussen de drie en vier miljoen euro moeten kosten. Anderlecht vertrouwt er echter op dat ze voor een flink pak minder kunnen losgeweekt worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties