Ratten op bezoek bij KV Mechelen

Wesley Nobels
| 0 reacties
Ratten op bezoek bij KV Mechelen
Foto: © SC

Morgen staat er een Antwerpse derby tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot op het programma. Dat verdient natuurlijk een voorbeschouwing.

Het sportieve

 

Beginnen doen we het sportief overzicht met de thuisploeg. KV Mechelen was aan het begin van het seizoen een nieuwkomer in de Belgische eerste klasse. Momenteel staat het vijftiende met twaalf punten. Mechelen speelde al zeven keer gelijk en won twee wedstrijden, bij de overige zes matchen keken ze dus tegen een verlies aan. Op verdedigend vlak is KV de op twee na meest gepaseerde ploeg in eerste klasse, na Roeselare en Sint-Truiden. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde geelrood wel acht punten. Vorig weekend speelde ze 1-1 gelijk op het veld van Westerlo.

 

De andere ploeg op het veld zaterdagavond komt dus ook uit het Antwerpse, meer zelfs, uit de stad Antwerpen. Tegenover Mechelen hebben de ratten van 't Kiel de op twee na minst gepasseerde verdediging van eerste klasse. Ze staan momenteel op de vierde plek in het klassement, waar ze terecht kwamen dankzij een indrukwekkende reeks van zes wedstrijden zonder puntenverlies. Germinal Beerschot is dan ook samen met Cercle dé revelatie van het seizoen.

 

De supporters

 

Bij KV Mechelen hebben ze een sfeervak, en het is algemeen geweten dat er in het stadion altijd wel van veel sfeer kan worden gesproken. Vanaf voor de match tot het einde wordt er gezongen, de supporters van KVM doen meermaals de tegenstander verstomd staan met hun fantastische gezangen. Dit weekend zal de sfeer nog intenser zijn want het gaat om een derby. Het is natuurlijk niet "de derby" want die spelen ze al tegen Racing Mechelen, maar ook deze partij staat ongetwijfeld hoog aangeschreven bij de supporters. Bijna heel het stadion is al uitverkocht, tickets voor de Mechelse vakken zijn nog verkrijgbaar tot 12u morgenmiddag. 

 

Het uitvak zal niet onderdoen voor de thuissupporters. De Beerschotsupporters zijn gekend voor hun vocale steun aan hun club. Ze kunnen ook nog eens als de beste de tegenstanders jennen met hun ludieke liederen. De supporters wisten altijd wel iets te vinden, en het was altijd erg ludiek. Dit weekend plannen de Ratten bovendien een tifo-actie.

Ook naast het veld belooft het dus een bijzonder boeiende confrontatie te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties