Utrecht rukt op naar de subtop

Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft zijn derde thuiszege op rij geboekt. Nadat eerder al NEC en Sparta in de Galgenwaard voor de bijl gingen, was het nu de beurt aan Heracles. De ploeg uit Almelo beet met 3-1 in het zand.

Met uitzondering van de eerste tien minuten was Utrecht heer en meester. De jongens van trainer Van Hanegem zochten de aanval op, terwijl de bezoekers voornamelijk bezig waren met hen de weg naar doel te versperren.

Utrecht was wel baas, maar slaagde er maar moeizaam in om echte kansen bij elkaar te spelen. Vlak voor rust opende Van Dijk dan de score door een vrije trap mooi in doel te krullen.

Na de pauze bleef Utrecht domineren, maar duurde het ruim twintig minuten alvorens de comfortabele 2-0 voorsprong op het bord stond. Nadat Quansah Nelisse in het strafschopgebied had onderuit gehaald, mocht Van Dijk vanop elf meter voor de tweede treffer van de middag zorgen. In de slotfase werd het nog 3-0 dankzij George, maar het slotakkoord was voor Bosnar waardoor de eindstand bepaald werd op 3-1. [AN]