David Brocken in het trainerteam van VÃ¥lerenga

viki meeuwis
| 0 reacties
David Brocken in het trainerteam van VÃ¥lerenga
Foto: © SC

Vanmiddag heeft sportief manager Martin Andresen het nieuwe trainerteam van VÃ¥lerenga IF gepresenteerd. Zoals aangekondigd heeft Andresen een heel nieuw team bij elkaar gezocht.

Dit team bestaat uit een hoofdtrainer als een trainer voor de offensieve spelers een voor de verdedigers een keepertrainer, een mental coach, een fysiotherapeut en een trainer voor de beloften.
 
Nieuwe hoofdtrainer wordt Tor Ole Skullerud. Hij was tot voor kort trainer van de Noorse beloften.
 
Als coach voor de aanvallende spelers werd Mike Speight aangeworven. De 57-jarige Brit woont al twintig jaar in Noorwegen en heeft vooral ervaring met de clubs uit de Noorse tweede klasse zoals Moss en Sogndal.
 
David Brocken keert ook terug naar Vålerenga. De 38-jarige Brocken gaat er aan de slag als trainer voor de verdedigers. Brocken behaalde in zijn carrière drie caps bij de nationale ploeg en speelde bij K. Lierse SK, Anderlecht en Standard. In 2004 werd hij door Kjetil Rekdal naar Noorwegen gehaald waar hij een seizoen later landskampioen werd met Vålerenga. Daarna keerde hij terug naar België en werkte als jeugdtrainer bij Lierse.
 
Gjermund Østby begint als keepertrainer aan zijn tiende seizoen bij Vålerenga. Daarnaast is hij ook de keepertrainer van de Noorse beloftenploeg bij de dames.
 
Als mental coach werd Johan Kaggestad binnengehaald. Hij heeft er een lange carrière opzitten in de atletiek als bondscoach voor de lange afstandslopers. In de negen jaar als bondscoach behaalde Noorwegen dertien medailles op Europese kampioenschappen, WK’s en op de Olympische Spelen. Tot voor kort was hij bij Strømsgodset aan de slag als mental coach.
 
Truls Hallen, 44 jaar oud, komt over van Tromsø waar hij de laatste vier jaar als fysiotherapeut aan de slag was.
 
Andrea Loberto was de voorbije drie jaar verantwoordelijk voor de sportieve begeleiding van de 13 tot 19-jarige spelers bij Vålerenga. Hij was betrokken bij de begeleiding van de Amerikaanse Olympische deelnemers en heeft bij de voetbalacademie van Leeds gewerkt.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties