Djukic trapt het af bij Servische competitieleider

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Djukic trapt het af bij Servische competitieleider
Foto: © SC

Miroslav Djukic is niet langer meer de hoofdtrainer van de Servische competitieleider Partizan Belgrado. Na overleg met de clubleiding maakte de oefenmeester een einde aan zijn verbintenis.

Miroslav Djukic heeft naar eigen zeggen twee redenen waarom hij vertrekt bij Partizan Belgrado. De 41-jarige trainer wil ten eerste vooral veel meer tijd doorbrengen bij zijn gezin dat momenteel in Spanje woont en ten tweede zou hij een fantastisch aanbod hebben gekregen van een nog onbekende club.

Wat dat laatste betreft, draait in Servië de geruchtenmolen al op volle toeren. De Servische media denkt dat hij wel eens de nieuwe bondscoach zou kunnen worden. Hij zou er de Spanjaard Javier Clemente opvolgen die bedankt werd voor bewezen diensten na het mislopen van het EK van volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk. 

Djukic werd in Servië verkozen tot de coach van het jaar nadat hij de beloftenploeg naar de finale van het EK loodste afgelopen zomer in Nederland. Daar ging zijn team wel met 3-0 onderuit tegen het gastland. Djukic speelde in zijn voetbalcarrière onder meer voor Valencia en Deportivo La Coruña en is vooral bekend van het feit dat hij ooit een penalty miste die het kampioenschap zou beslechten in de Primera Division. Barcelona pakte in extremis de titel na die penaltymisser ten koste van Deportivo La Coruña (1993-1994).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties