AZ voor het uur van de waarheid

Nico Wieme
| 0 reacties
AZ voor het uur van de waarheid
Foto: © SC

AZ Alkmaar speelde een belabberde eerste ronde. Na vijftien competitiewedstrijden telt het maar liefst elf punten achterstand op leider PSV.

De Nederlandse eredivisieclub AZ snakt naar betere tijden. Met elf punten achterstand op PSV, veel blessures (o.a. Sébastien Pocognoli en Maarten Martens) en de uitschakeling in zowel de UEFA Cup als de Nederlandse beker wordt het in Alkmaar een triest eindejaar. De club blijft echter niet bij de pakken zitten en trok al twee versterkingen aan. Het aast ook op Afonso Alves, de gecontesteerde spits van Heerenveen. Januari moet een nieuwe start inluiden, maar vanavond kan de heropstanding al ingezet worden tegen De Graafschap.
 
Precies een jaar geleden bedroeg de achterstand van AZ op koploper PSV twaalf punten. Na Nieuwjaar werd er toen uit een heel ander vaatje getapt waardoor het lange tijd kon meestrijden voor de landskroon. Slechts op de laatste speeldag zagen de Alkmaarders die verlorengaan. Het probleem dit jaar is dat AZ niet enkel PSV moet inhalen, maar ook Feyenoord, Ajax en zelfs Heerenveen en FC Twente. Eén ploeg kan wel eens een dipje hebben, maar als je er zo veel moet inlopen, lijkt de kans groot dat het niets wordt. Trainer Louis Van Gaal mikt voorlopig op een plek bij de beste vijf om de in de play-offs naar een Champions Leagueplaats te kunnen dingen. Daarvoor hoeft AZ slechts zes punten in te lopen op Twente.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties