Duchâtelet over KPMG: 'Het is een bende amateurs'

Nico Wieme
| 0 reacties
Duchâtelet over KPMG: 'Het is een bende amateurs'
Foto: © SC

Minister van Sport Bert Anciaux wil 50 miljoen euro investeren in nieuwe voetbalstadions. Zijn plannen lokken echter verdeelde reacties uit. STVV-voorzitter Roland Duchâtelet verklaar zijn collega-politicus meteen de oorlog.

STVV-preses Roland Duchâtelet laat nog eens van zich horen. Aanleiding is de aankondiging van minister van Sport Bert Anciaux om 50 miljoen euro te investeren in nieuwe voetbaltempels. Duchâtelet heeft het er niet alleen moeilijk mee dat Sint-Truiden nergens in die plannen voorkomt, hij vindt ook dat de overheid niet op zo'n manier moet investeren in het voetbal.
 
Competitievervalsing
“Dit is pure competitievervalsing”, laat de sterke man van de Kanaries in Het Laatste Nieuws optekenen. “Het kan niet dat slechts enkele clubs een nieuw stadion krijgen en andere niet. Voor mij is dit het bewijs dat de Vlaamse overheid te veel geld heeft en niet weet wat ermee te doen, net zoals de Brusselse overheid trouwens. Waarom laten ze gewoon de belastingen niet zakken in plaats van Sinterklaas te spelen?”
 
KPMG onbekwaam
Dat het gerenommeerde bedrijf KPMG de studie deed, is voor Duchâtelet absoluut niet van belang. “Dergelijke studies dienen enkel om de resultaten te bekomen die de aanvrager wil.” Hij maakt meteen brandhout van het bedrijf door te verwijzen naar de foute inschatting die ze enkele jaren geleden maakten met een onderzoek naar de financiële situatie bij Lernhout en Hauspie. Dat was volgens KPMG een gezond bedrijf, tot het kort nadien failliet ging. “Het zijn een bende amateurs die zich beter met andere dingen zouden bezighouden.”
 
Gerechtelijke stappen
De flamboyante voorzitter heeft er evenmin oren naar dat Anciaux ook wil investeren in clubs die kunnen aantonen dat ze structureel goed bezig zijn. “We zijn toch geen communistisch land, zeker? Op welke basis gaat de overheid beslissen dat we goed bezig zijn? En daarna willen ze nog een stem binnen de clubs en de bond hebben. Het is niet de rol van de overheid om mee te gaan beslissen in clubs.”
 
De Truienaars zijn van plan een brief aan de minister te schrijven om te vragen om deze schenkingen te niet te doen. Mocht hij daar geen gehoor aan geven, dan zullen ze alle mogelijke gerechtelijke stappen ondernemen om dit tegen te gaan. “Het is een pure schande”, besluit Duchâtelet. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties