Hitzfeld start gesprekken met Zwitserland

Nico Wieme
| 0 reacties
Hitzfeld start gesprekken met Zwitserland
Foto: © SC

Het ziet er steeds meer naar uit dat Ottmar Hitzfeld zijn afscheid als trainer van Bayern München en de daarmee verbonden transfer naar Zwitserland aan het voorbereiden is.

Volgens informatie van de Duitse krant Bild voerde Bayerntrainer Ottmar Hitzfeld tijdens de feestdagen gesprekken met Ernst Lämmli, afgevaardigde van de Zwitserse voetbalbond (ASF-SFV). “Het klopt, wij hebben elkaar ontmoet”, bevestigde Lämmli. “Het was een vrije babbel onder kennissen. We kennen elkaar al 25 jaar. Dat is iets anders dan als ik een onbekende ontmoet.”
 
Hitzfeld, wiens contract bij Bayern op het einde van het seizoen afloopt, wordt al weken als opvolger van de Zwitserse bondscoach Jacob ‘Köbi’ Kuhn, die na het EK in eigen land stopt, naar voren geschoven. Reeds midden oktober had de huidige Bayerncoach zijn interesse voor de post van Zwitsers selectieheer laten blijken. “Er zijn voor mij maar twee opties: Bayern München of Zwitsers bondscoach”, liet hij toen optekenen.
 
Kort voor Kerstmis liet Hitzfeld weten dat hij voor zichzelf al een beslissing genomen had. “Natuurlijk weet ik al hoe het verder moet. Maar ik zal Bayern mijn besluit pas eind januari meedelen”, zei de onlangs door Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge (foto) bekritiseerde trainer.
 
De ontmoeting met Lämmli vond in de nieuwe thuishaven van Hitzfeld, Lörrach, plaats. “Ottmar wil in januari pas met Bayern praten. Dat respecteren wij natuurlijk. Daarna zullen we zeker iets van hem horen”, aldus Lämmli. In die tussentijd wil de Zwitserse afgevaardigde de financiële mogelijkheden voor Hitzfelds aanwerving bestuderen. “We geraken er wel uit”, eindigde hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties