Banega is eerste aankoop van Valencia

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Banega is eerste aankoop van Valencia
Foto: © SC

Ever Banega verruilt Boca Juniors voor de Spaanse topclub FC Valencia. Hij volgt hiermee het voorbeeld van zijn landgenoten Mario Kempes, Kily Gonzalez en Claudio Lopez die ook ooit als Argentijn in de sinaasappelstad schitterden.

Overmorgen zal Ever Banega in Spanje aankomen om er in Valencia een contract voor vijf seizoenen te ondertekenen. "Valencia is een groot team dat ik niet kon weigeren. Ik hoop hier de club dezelfde bijdrage te kunnen leveren als bij Boca", aldus de nog maar 19-jarige middenvelder op Radio 9.

Tot 31 december had Real Madrid een optie tot koop op Banega, maar de Spaanse competiteleider lichtte die niet. Die koopoptie kwam er na de transfer van Fernando Gago exact een jaar geleden naar de Spaanse hoofdstad. Doordat Gago naar Real vertrok kwam Banega in de ploeg bij Los Xeneizes.

FC Valencia betaalt een transfersom van achttien miljoen euro voor de talentvolle middenvelder. Ook Atlético Madrid, Chelsea FC en Juventus Turijn waren geïnteresseerd in het talent. Vorige zomer pakte Banega met Jong Argentinië de wereldtitel in Canada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties