Analyse Bielefeld: Degradatie proberen vermijden

Philippe Crols
| 0 reacties
Bielefeld: Degradatie proberen vermijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arminia Bielefeld staat halverwege het seizoen op plaats veertien. Eigenlijk is dat nog niet zo slecht. Vooraf hadden we namelijk nogal gevreesd voor het team van onder andere Jörg Böhme. Uiteindelijk heeft Bielefeld het er nog redelijk vanaf gebracht.

Verwachtingen voor het seizoen

Voor het seizoen werd er niet al te veel verwacht van Arminia Bielefeld. Vorig seizoen vocht de club ook lang tegen de degradatie en volgens kenners zou dat dit seizoen niet anders zijn. Een kwaliteitsinjectie kwam er tijdens de zomer niet waardoor het weer rekenen zou zijn op de ervaring van Böhme en de doelpunten van Wichniarek.

Het verloop van de eerste ronde

De heenronde van dit jaar vertoont voor Bielefeld veel gelijkenissen met die van vorig jaar. Ook toen begon de ploeg namelijk heel goed aan het seizoen, maar toen kon dat wel worden doorgetrokken tot de winterstop. Nu bleef het enkel bij een 7/9, een betere start dan verwacht. Vanaf speeldag zes begon het echter fout te lopen. Bielefeld ging met 3-0 de boot in en kreeg ook thuis tegen Hannover een verlies aangesmeerd.

Dat was echter niets vergeleken met de rammeling op 29 september te Bremen. Bielefeld kreeg van Werder zo maar eventjes een 8-1 om de oren. Coach Middendorp zag het allemaal gebeuren, maar kreeg maar weinig vat op zijn spelers. Van eind september tot begin november boekte Bielefeld een povere 2/21.

Op 11 november, liet Bielefeld zich nog eens van zijn goede kant zien. Het degradatieduel tegen Nürnberg werd in eigen huis gewonnen waardoor de club weer wat ademruimte kreeg. Dat was echter maar van korte duur. Een nieuwe reeks van 0/9 later en een nieuwe rammeling, deze keer 6-1 te Dortmund, kostte trainer Middendorp zijn baan. Het shockeffect werkte alvast wel, want op de laatste speeldag voor de winterstop werd Stuttgart geklopt. Anders had Arminia nu mee op de voorlaatste plaats gestaan.

Wat brengt de toekomst?

Het is zeer moeilijk om de tweede ronde van Bielefeld in te schatten. Nadat de club vorig jaar in de subtop stond tijdens de winterstop kwam het namelijk ook nog in degradatiegevaar. Het is met andere woorden een club waar je moeilijk voorspellingen over kan doen. Wij zien Bielefeld zich nog wel handhaven in de eerste Bundesliga.

Uitblinker – Ontgoocheling

Dertig jaar is hij inmiddels al, maar nog altijd niet versleten. Artur Wichniarek maakte in de heenronde toch maar weer zes doelpunten en is uiteraard topschutter bij Bielefeld, alsook een van de bepalende spelers. Ook in doel staat zo’n bepalende spelers. Mathias Hain zorgde er meermaals voor dat Bielefeld een puntje of de zege pakte.

Wichniarek deed het tot dusver goed en dat is ook nodig. Andere spitsen zoals Masmanidis of Ahanfouf bleven ver onder hun niveau. Die laatste speelde zelfs geen minuut tot dusver, Masmanidis heeft iets meer dan 400 speelminuten gekregen en scoorde daarin een keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties