Analyse Bochum: Vertrek Gekas opgevangen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bochum: Vertrek Gekas opgevangen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VFL Bochum heeft Kerstmis en Nieuwjaar kunnen vieren vanop een dertiende plaats. De ploeg uit het Ruhrgebied heeft het gezien de mogelijkheden niet echt slecht gedaan. Uiteraard wordt het ook voor dit team toch nog uitkijken geblazen in de tweede ronde.

Verwachtingen voor het seizoen

Bochum was een klein vraagteken voor aanvang van de competitie. Vorig seizoen eindigde het namelijk nog knap in de linkerkolom, maar dat had het wel voor een groot deel te danken aan topschutter Gekas. Die werd verkocht aan Leverkusen en met Mieciel en Sestak haalde Bochum op het eerste zicht niet echt valabele vervangers binnen. Bochum zou het moeilijk gaan krijgen.

Verloop van de eerste ronde  

Bochum kende een goede start. Met het nodige geluk werd Werder Bremen op een gelijkspel gehouden en de zespuntenwedstrijd in Cottbus op speeldag twee werd gewonnen. Toen ook Hamburg onderuit ging tegen Bochum waren de twijfels van voor het seizoen helemaal verdwenen.

Lang duurde het echter niet vooraleer de twijfels weer daar waren. Acht wedstrijd na elkaar kon Bochum de smaak van de zege niet proeven. Er werd een schamele 2 op 24 geboekt, serieus gebuisd dus. Door die slechte reeks kwam Bochum uiteraard terug in degradatiegevaar. Het sein voor de ploeg uit het Ruhrgebied om opnieuw even aan te knopen met betere resultaten en dat gebeurde ook. In een spectaculair duel werd Wolfsburg met 5-3 puntenloos weer huiswaarts gestuurd. Vervolgens ging Bochum winnen in Duisburg om daarna Bielefeld te kloppen met duidelijke 3-0-cijfers. Revelatie Karlsruhe werd ook in bedwang gehouden. De winter had er helemaal mooi uit kunnen zien voor Bochum, maar de laatste wedstrijd van de heenronde ging verloren in Rostock.

Wat brengt de toekomst?  

Bochum zal zich naar alle waarschijnlijkheid wel weten te handhaven. De ploeg bewees over de nodige kwaliteit te beschikken en de mensen die Gekas moesten vervangen deden dat naar behoren. Bochum heeft echter wel het nadeel dat het met een moeilijke opening zit voor de tweede ronde. Onder andere uitwedstrijden naar Bremen en Hamburg staan op het menu.

Uitblinker – Ontgoocheling  

Theofanis Gekas vervangen is niet bepaald makkelijk, maar Sestak en Bechmann zijn er toch redelijk in geslaagd. Samen maakte het duo elf doelpunten. Joel Epalle is ook belangrijk voor dit Bochum. Hij zorgt voor de creativiteit, maar scoorde wel nog maar een keertje.

De ontgoocheling bij Bochum is dit seizoen misschien wel Tomas Zdebel. Toegeven, hij wordt er niet jonger op, maar moest dit seizoen toch een van de dragende spelers worden. Dat was hij iets te weinig. De transfer van Benjamin Auer mag een flop genoemd worden. De aanvaller speelde tot dusver amper zestien minuten mee. Geen succes dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties