Analyse Dortmund: Matiger dan verwacht

Philippe Crols
| 0 reacties
Dortmund: Matiger dan verwacht
Foto: © SC

Borussia Dortmund staat aan de leiding van de rechterkolom van de Bundesliga. Daar kunnen ze in en rondom Westfalen niet echt tevreden mee zijn. Het is hopen op beterschap na de winterstop.

Verwachtingen voor het seizoen

Borussia Dortmund werd voor aanvang van het seizoen gebombardeerd tot revelatie. Echt onlogisch was dat niet, want onder meer met Petric en Klimowicz werd het aanvallende compartiment gevoelig versterkt. Voor het overige leek de basis gelegd voor een goed seizoen. Des te meer omdat er met Thomas Doll een ervaren kapitein aan het roer stond. De supporters hoopten op een plaats bij de top-5 en droomden misschien zelfs van meer.

Het verloop van de eerste ronde

De dromers werden al snel uit hun droom gehaald. Dortmund startte met een 0/6. Het waren meteen ook twee pijnlijke nederlagen. Op speeldag één ging Borussia de boot in met 1-3 tegen Duisburg. Op speeldag twee had Schalke nog een rekening openstaan. Gevolg: 4-1-verlies voor Dortmund.

Het herstel kwam er echter snel. Winstwedstrijden tegen Cottbus, Rostock en vooral Werder Bremen deden het beste verhopen. Dortmund stond plots in de top van het klassement, maar toen ging het bergaf. In de maanden oktober – november werd er slechts een keertje gewonnen, de derby thuis tegen Bochum. Voor het overige werd Bayern München in eigen huis in bedwang gehouden en werd er ook een puntje gepakt tegen Leverkusen. Na de nederlaag tegen Nürnberg was er toch een crisis in Dortmund. Borussia was afgezakt naar de onderste regionen, maar zette net toen een 6/6 neer met zeges tegen Stuttgart en Bielefeld. De heenronde werd wel in mineur afgesloten met een 4-0-nederlaag tegen Wolfsburg.

Wat brengt de toekomst?

Het is vreemd dat Dortmund slechts op plaats tien staat. Kwaliteit is er genoeg, maar vaak staan de spelers bijzonder onzelfzeker op het veld. Wedstrijden zoals thuis tegen Duisburg zouden toch niet verloren mogen worden. Als Dortmund snel de draad kan oppikken en Frei weer kan meespelen, is er nog wel wat mogelijk, maar allicht strandt Borussia straks op een plaats in de linkerkolom.

Uitblinker – Ontgoocheling

Mladen Petric kwam dit seizoen wat traag op gang, maar zou uiteindelijk toch acht doelpunten maken. Hij bracht duidelijk een meerwaarde. Ook Kringe en doelman Weidenfeller waren bij de betere spelers van Dortmund.

Veel geld trok Dortmund niet echt uit voor Klimowicz. Gelukkig maar, want de topschutter van Wolfsburg haalde nooit zijn niveau van vorig seizoen. Hij scoorde nog maar drie keer en heeft problemen om zich in de basis te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties