Van Holsbeeck: 'Meer jeugd in eerste elftal'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Holsbeeck: 'Meer jeugd in eerste elftal'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het plotse vertrek van Vadis Odjidja Ofoe zit Herman Van Holsbeeck duidelijk hoog. De Anderlechtmanager is van plan uit heel die affaire zijn conclusies te trekken en pleit voor een betere doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal.

Precedenten
Anderlecht likt zijn wonden na de transfer van Vadis Odjidja Ofoe naar het Duitse Hamburg SV. Het is niet de eerste keer dat een jeugdproduct de club verlaat om hij onvoldoende kansen krijgt in het eerste elftal. Andere beloftevolle jongeren zoals Maarten Martens (AZ), Thimothy De Rijck (Feyenoord, momenteel verhuurd aan FCV Dender), Roland Lamah en Cheik Tioté (verhuurd aan Roda JC) en Lamine Traoré (Gençlerbirligi) gingen Vadis vooraf.
 
Het verlies van de beloftevolle Vadis ligt manager Van Holsbeeck duidelijk zwaar op de maag. “Er was al zes maanden iets gebroken bij Vadis”, verklaart de Anderlechttopman in Het Laatste Nieuws. “Als zo’n jongen vindt dat hij te weinig kansen krijgt, wordt het onmogelijk om hem te houden. Maar het doet pijn, ja, dat geef ik toe. Omdat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten.”
 
Oplossingen
Of Vadis er goed aan gedaan heeft om op zo jeugdige leeftijd al naar Duitsland te trekken, laat Van Holsbeeck in het midden. Hij beseft wel dat bankzitten bij Hamburg (financieel) lucratiever is dan bij Anderlecht de bank warm houden. Toch respecteert hij de scheiding der machten. “We willen ons als bestuur niet rechtstreeks mengen bij de opstelling.” Van Holsbeeck ziet echter wel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er meer jeugd doorstroomt. “We kunnen ervoor zorgen dat een trainer geen andere mogelijkheid meer heeft dan die jongeren op te stellen.” Jonathan Legear kreeg ook pas zijn kans op een moment dat er niemand anders meer voorhanden was.
 
Ongelijke strijd
De Anderlechtmanager denkt er sterk aan om zijn pijlen niet meer op de buitenlandse transfermarkten te richten. Het is de laatste tijd vaak vechten tegen de bierkaai. “Als we pakweg naar Argentinië gaan, komen we daar de Russen tegen. Als wij 2 miljoen zeggen, zeggen zij 3 miljoen. En als wij 3,1 miljoen zeggen, zeggen zij 4. Daarom ben ik ervan overtuigd dat je plaats moet maken voor een eigen jonge speler, als je overtuigd bent dat hij de kwaliteiten heeft”, besluit Van Holsbeeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties