Woluwe - Sinaai Girls: 'Snel game over'

Bart Hermans
| 0 reacties
Woluwe - Sinaai Girls: 'Snel game over'
Foto: © SC

Na de wedstrijd tussen Woluwe en de Sinaai Girls spraken we met speelsters uit beide kampen.

Bij Woluwe wisten we de sympathieke Angelique Walravens te strikken voor een korte reactie. “We zijn niet zo goed aan de wedstrijd begonnen en daardoor was het in de eerste helft eigenlijk al game over. De tweede helft hebben we de opstelling wat aangepast maar het zat er niet in vandaag.” Vooral het vierde doelpunt lag Woluwe zwaar op de maag. De thuisploeg was overtuigd van buitenspel.”Volgens mij loopt een speelster van Sinaai de bal nog binnen net voor de lijn en was dat geen geldig doelpunt. De lijnrechter liep ook niet direct naar het midden dus voor hem was het ook geen doelpunt. De scheidsrechter besliste er echter anders over. Onze kapitein en keeper gaat dan een hevige discussie aan met een gele kaart als gevolg.” Ondanks de zware nederlaag toont Woluwe nog ambities. “We gaan proberen op die vijfde plaats te blijven en als we dat doen denk ik dat we een heel mooi seizoen zullen gehad hebben.”
 
In het winnende kamp konden we niet naast Thea De Blaey. Ze scoorde vandaag een zuivere hattrick en heeft zich de laatste weken ontpopt tot “topspits”. “We zijn natuurlijk heel blij met die overwinning. Dit is toch zeker geen gemakkelijke tegenstander en dan zeker op Woluwe. We waren op voorhand gewaarschuwd door onze trainster voor het potige voetbal hier. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan  door vanaf de eerste minuut de duels aan te pakken. Onze vroege voorsprong hielp natuurlijk ook wel.” Sinaai zag een tijdje geleden aanvaller Peggy Audenaert uitvallen met een blessure. Hierdoor werd De Blaey omgevormd van linksmidden naar aanvalster. “Ik ben het ook niet echt gewoon om de scorende spits te zijn maar als het zo gaat des te beter.
Het maakt met niet uit wie de doelpunten maakt. Ik moet wel zeggen dat ik heel goede assists krijg.” Enkele weken terug kregen de dames van de Sinaai Girls hun tweede trainerswissel van het seizoen. Karan Pauwels nam zijn oude functie van keeperstrainer terug op en werd vervangen door Tamara Cassimon. “Ze is hier nog niet zo lang maar de eerste indruk is goed. De resultaten zijn er ook dus dan mag je zeker niet klagen.”
De Sinaai Girls blijven de ambitie hebben om een top vijf te halen. Wij wilden weten wat de bescheiden Hollandse spits zelf nog als ambities heeft dit seizoen. Nog een doelpunt of twintig scoren? “Dat gaat moeilijk worden denk ik maar gewoon blijven spelen en als er een doelpunt kan gemaakt worden zal ik dat zeker proberen doen. We zullen wel zien. Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt maar ik vind het natuurlijk wel leuk om te scoren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties