NAC gooit Ajax uit het bekertoernooi

Jimmy Wouters
| 0 reacties
NAC gooit Ajax uit het bekertoernooi
Foto: © SC

Nadat eerder al AZ en PSV uit het bekertoernooi gevlogen waren, mag nu ook Ajax een kruis maken over zijn ambities. De Amsterdammers gingen namelijk met 4-2 onderuit bij NAC Breda.

NAC heeft Ajax met een geweldige kater opgezadeld. Nadat de ploeg in competitieverband al te sterk was (1-3), wipte NAC Ajax nu ook in de beker.

Ajax kwam erg belabberd voor de dag. De ploeg was een schim van het elftal dat AZ een smadelijke 6-1 nederlaag om de oren gaf. Al van het begin van de wedstrijd liep Ajax achter de feiten aan. 

Na 21 minuten voetballen schoot Vertonghen nog op de lat, maar in de directe tegenaanval lukte het Kurt Elshot wel om te scoren. 

Na rust kwam er even hoop in de Amsterdamse gelederen nadat Suarez er vanuit een rommelige fase 1-1 van maakte. Amateuristisch verdedigen lag vervolgens aan de oorzaak van de afstraffing. Ahmed Ammi kreeg de 2-1 op een presenteerblad en slecht afdekken van Vertonghen lag aan de basis van de 3-1 via Zwaanswijk. Lurling zorgde vervolgens nog voor de vierde Bredase treffer.

Het tweede doelpunt van Suarez kon echter niet meer voorkomen dat Ajax wederom een smalijke nederlaag leed tegen NAC Breda. 

Naast NAC gaan ook de amateurs van Quick Boys (ten koste van jong Heerenveen) en Heracles een ronde verder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties