Hitzfeld: 'Ik heb er genoeg van'

Nico Wieme
| 0 reacties
Hitzfeld: 'Ik heb er genoeg van'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ottmar Hitzfeld heeft vanuit het trainingskamp van Bayern München in Marbella laten weten dat hij niet van plan is ooit nog een club te trainen.

Ottmar Hitzfeld heeft er zijn buik van vol. De 59-jarige Bayerncoach beweert dat hij nooit nog een vereniging wil trainen. “Ik zal zeker niet meer bij een club aan de slag gaan, hoogstens als bondscoach wil ik nog werken”, aldus de succestrainer in Bild. Als nationaal selectieheer zijn er uiteraard minder wedstrijden.
 
Met deze uitspraak bevestigt Hitzfeld het vermoeden dat hij vanaf komende zomer de nationale ploeg van Zwitserland zal trainen. Concrete gesprekken zijn er volgens hem nog niet geweest en een afspraak is in de nabije toekomst ook niet voorzien. “Voor eind maart wil ik mijn toekomst geregeld hebben”, besluit de T1 van München.
 
Hitzfeld heeft al een rijk gevulde carrière achter de rug als trainer. Hij begon zijn loopbaan in 1983 bij het bescheiden Zwitsers SC Zug. Tussen 1984 en 1988 was hij aan de slag bij FC Aarau, eveneens in Zwitserland. Hij won er de beker in 1985. Daarna trok hij voor drie jaar naar de Grasschoppers Zürich. Het ene succes volgde het andere: tweemaal de Zwitserse beker en evenveel keer kampioen. Tussen 1991 en 1997 trainde Hitzfeld Borussia Dortmund. Hij behaalde er twee titels (95 en 96) en won in zijn laatste jaar zelfs de Champions League.
 
In 1998 begon Hitzfeld aan zijn eerste ambtstermijn bij Bayern München. Die zou duren tot 2004. Op nationaal gebied veroverde hij maar liefst vier titels, twee bekers en twee ligabekers. In 2001 won hij zowel de Champions League als de wereldbeker voor clubteams. In 2004 vroeg hij zelf om zijn nog een jaar doorlopende contract te ontbinden. Hij ging dan aan de slag als voetbalanalist bij betaalzender Premiere. Sinds februari 2007 is Hitzfeld weer in dienst van Bayern. Onlangs kondigde hij zijn definitieve afscheid aan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties