Dion Dublin stopt er straks mee

Dion Dublin stopt er straks mee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dion Dublin zet op het einde van dit seizoen een punt achter zijn rijkgevulde carrière. Dat heeft de speler van de Engelse tweedeklasser Norwich City vanmiddag bekendgemaakt.

Dion Dublin, vroeger een succesvol aanvaller maar bij Norwich uitgespeeld in de verdediging, kon nog een jaar voetballen maar vindt dat het welletjes is geweest. "Mijn lichaam is aan rust toe. Ik sta al twintig jaar op het veld en dat is lang. Ik heb telkens meer tijd nodig om op training in mijn ritme te komen. Af en toe zelfs drie kwartier. Het is genoeg geweest."

Dublin begon destijds zijn carrière bij Norwich City en hij ging vervolgens voetballen voor Cambridge United, Manchester United, Coventry City, Aston Villa, Leicester City, Celtic Glasgow en nu weer Norwich. Hij speelde vier interlands, allemaal in 1998. Zijn beste periode kende hij als aanvaller bij Coventry en Aston Villa toen hij telkens hoog eindigde in de topschutterslijst van de Premier League. Omdat hij ook als verdediger uitstekend presteerde, wordt hij ook wel eens Mr Versatility genoemd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties