Fiorentina klopt Torino

Maarten Vandenabeele

In de Serie A wonnen de thuisploegen vandaag hun wedstrijd: Fiorentina was de betere van Torino en Genoa hield de punten thuis tegen Atalanta.

Fiorentina kwam net voor de pauze op voorsprong: Mutu ging graag neer in de zestien na een contact met Di Loreto. De Viola kregen een strafschop en Vieri liet de kans niet liggen: 1-0. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte kort voor het uur: na een vrije trap van Corini speelde Bjelanovic de bal door tot bij Grella, die verwoestend uithaalde, 1-1. Met een nieuwe penalty, na een fout van Lanna op Mutu, stelde Fiorentina de zege veilig. Mutu schoot dit keer zelf de elfmeter voorbij Sereni: 2-1.

Genoa won met dezelfde cijfers van Atalanta, dat wel enorm veel pech kende. In de eerste helft schoten Floccari en Doni op de paal, maar scoren lukte de Bergamasken niet. Toch kwamen ze op voorsprong: Konko werkte Floccari tegen de vlakte in de grote rechthoek en Doni zette de strafschop om, 0-1 na 67 minuten. Kort daarop leek het bijna 0-2, maar het doelpunt werd afgekeurd voor twijfelachtig buitenspel. De thuisploeg kwam opzetten en succes bleef niet uit: Borriello schoot 6 minuten na de 0-1 de gelijkmaker binnen en nog eens enkele minuten later kopte invaller Figueroa de Rossoblu op voorsprong, 2-1. Het tegenoffensief van Atalanta leverde opnieuw een bal op de paal, dit keer van Muslimovic, op maar aan de stand veranderde niets meer.