Derde gelijkspel op rij voor Turnhout

Rombaux Gunther

Na het gelijkspel van vorige week ging KV Turnhout gisteren op zoek naar de drie punten op het veld van Kelmis.

In de eerste helft kreeg de thuisploeg de meeste kansen, met een eerste mogelijkheid via André, zijn kopbal was te zwak om thuisgoalie Horsten te verschalken. De lokale doelman moest even later een tweede keer aan het werk, na een knappe combinatie tussen Mach en André moest hij tussenbeide komen. Pas op het einde van de eerste helft kreeg Turnhout zijn eerste degelijke kans. Mbemba zette Boeckx vrij op rechts, maar zijn voorzet kon net niet door Cicilia in doel gewerkt worden, waardoor de clubs met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft konden de bezoekers voor wat meer dreiging zorgen, thuisdoelman Dôme had heel wat moeite met  de schoten van Van Vlasselaer, maar hield voorlopig nog stand. Met nog twaalf minuten op de klok kreeg Turnhout een vrije trap, Van Vlasselaer haalde hard uit, doelman Dôme kreeg de bal niet onder controle, waar Kevin Janssens van profiteerde en de 0-1 op het bord plaatste. De driepunter lag binnen handbereik voor KV, maar drie minuten na het openingsdoelpunt kreeg Van Lint de bal tegen de arm binnen de zestien. Scheidsrechter Boelen wees naar de stip, waarna Nélis de klus klaarde, 1-1. Met nog tien minuten te spelen gingen de bezoekers alsnog op zoek naar de overwinning, Van Vlasselaer mocht even juichen na zijn kopbaldoelpunt, maar dit werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overzijde noteerden we een vlijmscherpe counter van de thuisploeg, de ingevallen Pasaoglu kwam oog in oog met Horsten, maar kon niet afwerken. De laatste kans van de partij was voor de bezoekers, doelman Dôme moest opnieuw het schot van Van Vlasselaer lossen, maar Ven liet de kans liggen om de wedstrijd te beslissen, zijn kopbal ging over.

Het derde gelijkspel op rij voor KV Turnhout, dat volgende week de topper speelt tegen leider FC Luik. Bij winst van de Luikenaars vergroten zij hun voorsprong op Turnhout tot vijf punten, met één match minder gespeeld.