De Roover trekt naar Groningen

Nico Wieme
| 0 reacties
De Roover trekt naar Groningen
Foto: © SC

Sepp De Roover verlaat Sparta Rotterdam en gaat de komende 2,5 jaar aan de slag bij FC Groningen.

Groningen zag eerder op de dag Bruno Silva naar Ajax verhuizen. De Nederlandse subtopper heeft niet lang moeten wachten op een vervanger. Met Sepp De Roover haalde het al meteen een nieuwe rechterflankspeler binnen. De Belgische belofte-international tekende een contract dat hem 2,5 aan Groningen bindt.
 
De Roover is geboren in Geel, maar kreeg zijn opleiding bij PSV. In het seizoen 2004-2005 trainde hij zelfs mee met de A-kern van de Eindhovenaars. Na dat seizoen wordt de Belgische belofte voor een jaar uitgeleend aan FC Eindhoven. Sinds 2006 was De Roover aan de slag bij Sparta, waar hij nog een contract tot 2010 had. Groningen zou zo’n 750 000 euro neergeteld hebben.
 
Algemeen directeur Hans Nijlans van FC Groningen is erg tevreden over de transfer van de 23-jarige De Roover. “Wij volgen De Roover al langer en hij stond op een lijstje dat we hadden. Met zijn transfer tonen we aan dat we ons huiswerk doen”, klinkt het bij de nummer vijf uit de Eredivisie. “De Roover is een snelle jongen met aanvallende impulsen. Hij is jong en gretig, dat past in onze filosofie. Hij is bovendien zeer gedreven om voor Groningen te gaan spelen en dat soort spelers zien we hier graag.”
 
Sepp De Roover was de afgelopen jaren ook een vaste waarde op de rechterflank bij de Belgische beloften. Op het EK voor beloften in Nederland, afgelopen zomer, stond hij tijdens alle wedstrijden in de basis.

Een overzicht van de meest recente wintertransfers vindt u op https://www.voetbalkrant.com?menu=Nieuws&pag=Transfers .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties