Analyse Real loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real loopt verder uit
Foto: © SC

De spankracht aan de top van de Primera División is momenteel ver te zoeken, al kan dat natuurlijk snel veranderen. Na een zege tegen Villarreal en puntenverlies van de eerste achtervolgers loopt Real immers steeds verder uit op de concurrentie.

Real Madrid kreeg zondagavond het bezoek van Villarreal, dat uit was op revanche na de zware thuisnederlaag in de heenronde. De Koninklijke begon sterk aan de wedstrijd en na een knappe pas van Guti opende Robinho de score. Villarreal reageerde en Rossi bewees dat Casillas wél nog te kloppen is. Het werd nog 2-2 via opnieuw Robinho en Capdevila, maar Real deed net wat nodig was voor de winst en invaller Sneijder zorgde voor de 3-2. Een nochtans sterk spelend Villarreal ziet de kloof met Real zo groeien tot liefst vijftien punten.
 
Op verplaatsing blijft het moeilijk lopen voor Barcelona. Tegen Athletic Bilbao begon het nog goed voor de Catalanen na de openingstreffer van Bojan. Barcelona verzuimde de score verder op te drijven en kreeg in het slotkwartier het deksel op de neus met de gelijkmaker via een own goal van Thuram. Barcelona verliest verder terrein op Real Madrid; de kloof bedraagt nu al negen punten. Athletic is gedeeld vijftiende met één puntje voorsprong op nummer achttien Recreativo. 
 
Atlético Madrid verliest met een nul op zes terrein op de top-drie. Na de nederlaag in de stadsderby verloren de rojiblancos nu ook op het veld van Real Mallorca. De Madrilenen leverden een belabberde prestatie en creëerden nauwelijks kansen. Real Mallorca haalde het dankzij een treffer van Arango met het kleinste verschil. Atlético blijft vierde, terwijl Real Mallorca gedeeld twaalfde is. 
 
Espanyol Barcelona beleeft duidelijk een dipje. Na twee uitnederlagen gingen de Catalanen tegen Real Betis nu ook op eigen veld onderuit. De bezoekers, die onder Paco Chaparro aan een goede reeks bezig zijn, kwamen in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong via uitblinker Rivera. Luis Garçia, zorgde voor de gelijkmaker, maar Edu bezorgde, opnieuw in de blessuretijd, de bezoekers nog de zege. Espanyol is nog steeds vijfde, terwijl Betis opklimt naar de 14e stek. De verdiblancos hebben wel nog steeds maar drie punten voorsprong op het nummer achttien. 
 
De wedstrijd tussen Racing Santander en Real Zaragoza begon uitstekend voor de thuisploeg.  Iván Bolado zorgde voor de vroege voorsprong, die bijna een uur bleef staan.  Diego Milito bracht de stand in evenwicht en Celades maakte er zelfs 1-2 van.  Het debuut van Irureta op de bank van Zaragoza werd in blessuretijd echter nog verpest door de ingevallen Tchité.  Racing pakte zo een meer dan verdiend punt, maar mist de kans om te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten.  Real Zaragoza is twaalfde. 
 
Na twee nederlagen en de uitschakeling in de beker had Sevilla iets recht te zetten. Tegen Osasuna hadden de Andalusiërs het op eigen veld niet makkelijk.   Poulsen bracht Sevilla wel op voorsprong, maar Sola zorgde voor de gelijkmaker. In de felbevochten wedstrijd, met liefst dertien gele kaarten en twee rode, werden in de slotminuten twee Osasuna-spelers van het veld gestuurd en kreeg Sevilla een gecontesteerde penalty toegekend. Luis Fabiano zette die om en bezorgde de thuisploeg zo uiteindelijk nog de zege.    Sevilla staat nu zevende, Osasuna vijftiende. 
 
Met Valencia gaat het werkelijk van kwaad naar erger. Los Ché trappen geen deuk meer in een pakje boter en een thuisnederlaag is dan ook al lang geen nieuws meer in Mestalla. Dit keer was het Almería dat met de drie punten mocht vertrokken uit Valencia. Felipe Melo zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd. Almería klimt naar de achtste plaats, terwijl Valencia intussen is weggezakt naar de rechterkolom. 
 
Deportivo is er eindelijk nog eens in geslaagd een thuiszege te pakken. Verrassend genoeg gebeurde dat tegen Valladolid, dat bezig was aan een goeie reeks. De Galiciërs liepen via Lopo, Xisco en Guardado uit tot 3-0. In de slotfase kon Víctor, ondanks een numerieke minderheid na de uitsluiting van de doelman, nog milderen tot 3-1. Valladolid is gedeeld negende. Deportivo komt voorlopig niet weg van de voorlaatste plaats, maar loopt wel wat in op enkele concurrenten. 
 
Op het veld van Recreativo Huelva kende Getafe een droomstart. Albín zorgde onmiddellijk voor de openingstreffer, maar Recreativo kwam via Camuñas vrij snel op gelijke hoogte.  Net voor de pauze zorgde Granero voor de 1-2 en in de slotminuut maakte een efficiënt Getafe er via Manu del Moral zelfs nog 1-3 van. Getafe staat dankzij deze zege weer in de linkerkolom, terwijl Recreativo niet wegkomt van de degradatieplaatsen.  
 
Levante pakte op het veld van Murcia zijn eerste uitzege van het seizoen.  Murcia kwam wel nog op voorsprong via Iván Alonso, maar Álonso bracht de bezoekers op gelijke hoogte.  In een spannende slotfase kwam Levante op voorsprong dankzij een penalty van Riga.  In diezelfde fase kreeg Mejía ook rood. Beide ploegen scoorden nog één keer, Murcia na een blunder van Kujovic en Levante met de ultieme winning goal van Pedro León.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties