Liverpool raakt niet van Hicks af

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool raakt niet van Hicks af
Foto: © SC

Het loopt de laatste maanden niet zo lekker op Anfield. De resultaten van Liverpool FC vallen tegen, financieel is er weinig ademruimte en interne strubbelingen werden uitgevochten in de media.

In het oog van de storm stond Tom Hicks. De Amerikaanse zakenman is samen met George Gillet hoofdaandeelhouder van Liverpool FC. De supporters vroegen hem te vertrekken na zijn ruzies met Rafael Benitez en de financiële perikelen, maar Gillet wil doorzetten en lang bij de Reds blijven.

Hicks geeft toe dat hij met Dubai International Capital onderhandelde, maar niet over een overname van zijn aandelen in de club. Hij hoopte dat DIC een klein deel van de aandelen zou kopen om met dat geld het nieuwe stadion te financieren, maar de Arabieren vonden de vraagprijs te hoog. Onlangs kregen Hicks en Gillet een nieuwe lening, waardoor ze nog minstens twee jaar aan het hoofd van LFC kunnen staan. De fondsen om het nieuwe stadion te bouwen zullen ze nu elders zoeken.

Volgens Hicks staat hij ook 100% achter Benitez. Na de problemen eind november hadden ze een goed gesprek in december. De Spaanse manager zal ongeveer 70 miljoen euro krijgen om mee te werken de komende transferperiodes. Zo zal er volgens Hicks ook voldoende geld klaarliggen om Javier Mascherano aan te kopen, deze zou 25 miljoen euro moeten kosten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties