Ajax probeert seizoen te redden

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ajax probeert seizoen te redden
Foto: © SC

Vanavond wordt in Amsterdam de inhaalwedstrijd tussen Ajax en PSV afgewerkt. Begin december werd de topper door een politiestaking afgelast. Bij winst nadert Ajax tot op twee punten van PSV, dat met een overwinning een stevige optie neemt op de titel.

Adrie Koster kan vanavond meteen beroep doen op enkele nieuwe aanwinsten. Rasmus Lindgren zit voor het eerst in de wedstrijdselectie, Kenneth Perez was er eerder al bij. De andere nieuwkomer, Sammy Kuffour, moet de topper vanuit de tribune volgen. Zondagmiddag tegen Feyenoord is hij er wel bij.
 
In het Brabantse kamp was er lang twijfel rond de beschikbaarheid van Ismail Aissati. Sef Vergoossen bevestigde gisteren op de persconferentie dat het jong talent de topwedstrijd zal halen. Over die wedstrijd reageerde Vergoossen als volgt: “ Op zich is deze confrontatie niet anders dan de andere 33 matchen. De partij is inderdaad zwaar beladen, maar we proberen zoals elke week drie punten te pakken.” Volgens Vergoossen zit het verschil in de ruimtes: “ Ajax kruipt niet met elf spelers achter de bal en probeert zoveel mogelijk vooruit te voetballen.”
 
“Ook als we verliezen is er nog niets beslist.”
 
Ajax-trainer Koster verwacht een moeilijke partij: “ Ik heb de wedstrijd tegen Excelsior gezien, waarin PSV niet kon overtuigen. Natuurlijk wordt dit een heel andere match.
PSV is zich bewust van het belang van de wedstrijd en zal er staan. Als we verliezen is er een kloof van acht punten, maar ook dan is er niets verloren. Net als vorig jaar zal deze competitie tot op de slotdag spannend blijven.”
 
Ook Edgar Davids beseft het belang van deze inhaalmatch: “ Bij winst neemt PSV inderdaad een stevige voorsprong, maar ook dan is er nog niets gebeurd. Vorig seizoen stonden we aan de winterstop meer dan tien punten achter en speelden we in extremis nog bijna kampioen.” Davids heeft wat last van de knie, maar gaat er vanuit dat hij kan spelen. 

Mindere vorm
 
Met de nieuwe aanwinsten en twee topwedstrijden binnen de vier dagen moet Ajax de kentering trachten in te luiden. Vooral buitenshuis bleven de Mokumers dit seizoen al te vaak op een gelijkspel steken en ook in de ArenA liep het al een paar keer fout. Ook PSV won afgelopen weekend pas in de slotfase van hekkensluiter Excelsior.
 
Vorig seizoen bezorgde Timmy Simons zijn ploeg de volle buit in Amsterdam. In de terugronde verpletterde Ajax de Eindhovenaren met maar liefst 1-5. Voor de start van dit seizoen won Ajax een onderling duel met als inzet de Johan Cruyff-Schaal. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Gabri. 

Auteur: Tomas Taecke
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties