Barça kan afstand met Real verkleinen

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça kan afstand met Real verkleinen
Foto: © SC

Vandaag staan er nog enkele leuke wedstrijden op het programma in de Spaanse competitie. Barça kan drie punten inlopen op Real als het Osasuna verslaat. Atlético moet dan weer winnen als de ploeg nog op de begeerde CL-plaatsen wil blijven staan.

Barcelona ontvangt vanavond in Camp Nou Osasuna dat een punt boven de degradatiezone staat. De mannen van Rijkaard kunnen de unieke gelegenheid niet laten liggen om na de nederlaag van Real drie punten in te lopen op de leider. De Nederlandse coach moet het nog steeds zonder Eto’o en Touré (Africa Cup) doen. Aanvoerder Puyol viel bovendien afgelopen week ook geblesseerd uit in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Villarreal. Bij de bezoekers uit Pamplona zijn er ook heel wat afwezigen: Nekounam, Dady, Corrales en Josetxo.
 
Villarreal – derde in de stand op vijftien punten van de leider – ontvangt in eigen stadion Mallorca. Beide ploegen werden afgelopen week uitgeschakeld in de kwartfinales van de Spaanse Copa del Rey. De Chileense coach van El submarino amarillo, Manuel Pellegrini, heeft heel wat geblesseerden: Senna, Cygan en Matías Fernández. De thuisploeg kan de drie punten gebruiken, want Atlético en Espanyol staan op respectievelijk één en twee punten. De mannen van Manzano zouden echter wat graag de drie punten mee naar Palma willen nemen, want hun laatste uitzege dateert immers van 24 november 2007 (1-2 winst tegen Sevilla). Nieuwe aanwinst Scaloni (Lazio Roma) start mogelijk in de basis bij Mallorca.
 
Promovendus Murcia trekt naar het Vicente Calderón-stadion van Atlético, vierde in de stand. Aguirre en de zijnen moeten reageren na twee opeenvolgende competitienederlagen en de uitschakeling in de beker. De Mexicaanse coach kan hiervoor weer niet op al zijn manschappen rekenen. De bezoekers uit Murcia moeten eveneens winnen, want de ploeg staat in de degradatiezone. Espanyol, vijfde in de rangschikking, trekt naar de Spaanse hoofdstad om er Getafe partij te geven. Voor de pericos is het een belangrijke wedstrijd, want ze verloren al drie wedstrijden op rij. De mannen van Valverde moeten dus dringend een einde aan die slechte reeks maken als ze nog voor Champions League-voetbal willen spelen. De thuisploeg plaatste zich afgelopen week voor de halve finales van de Spaanse beker en wil vanavond voorgoed afstand nemen van de degradatiezone (momenteel vijf punten).
 
Racing – mooi zesde in de Spaanse liga – speelt vanmiddag tegen rode lantaarn Levante dat vorige week zijn eerste uitzege behaalde. Bij de Cantabriërs is Tchité in bloedvorm. De Congolese aanvaller maakte in vijftien dagen tijd vier goals, enkel tegen Barça scoorde hij niet. Sevilla speelt in een Andalusisch onderonsje tegen Recreativo. Beide ploegen zijn zeker niet de teams die ze pakweg een jaar geleden waren. De bezoekers hebben moeite om met de Spaanse top aan te klampen en de thuisploeg uit Huelva speelt dit seizoen tegen de degradatie in plaats dan voor de Europese plaatsen.
 
De overige wedstrijden van vandaag zijn Valladolid tegen Valencia en Zaragoza tegen Athletic. Gisteravond laat won Deportivo al op het veld van Betis. De Galiciërs waren de ganse partij beduidend sterker dan de béticos. Pablo Amo maakte tien minuten voor rust het enige doelpunt. Dankzij die zege klauteren de mannen van Lotina voorlopig uit de degradatiezone. Almería klopte in eigen huis leider Real Madrid met 2-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties