Enkel Kompany in actie

Nico Wieme

Er werd de Belgen in Duitse loondienst afgelopen weekend weinig speelgelegenheid gegund. Enkel Vincent Kompany mocht de geur van het gras ruiken.

Vincent Kompany stond tijdens Hamburg SV-Hannover 96 de volle 90 minuten op het veld. De ex-Anderlechtspeler begon de wedstrijd centraal achterin, maar schoof na de pauze door naar het middenveld. De Rode Duivel kon evenwel niet verhinderen dat HSV voor de vierde keer op rij niet kon winnen. De bezoekers waren vlak voor rusten via een strafschopdoelpunt van Huszti op voorsprong geklommen, Olic stelde twintig minuten voor tijd gelijk. Vadis Odjidja was niet geselecteerd voor deze wedstrijd. De Hamburgfans konden hun teleurstelling niet verbijten en trakteerden de spelers op een striemend fluitconcert.

Ook de tweede seizoenshelft dreigt een maat voor niets te worden voor Daniël Van Buyten. Nadat de Waal al een groot deel van de heenronde op de bank moest slijten, mocht hij ook de eerste wedstrijd in de terugronde op het veld van Hansa Rostock diezelfde plaats verwarmen. Vandaar uit kon ‘Big Dan’ zien hoe zijn club voor de pauze op een schijnbaar geruststellende 0-2 voorsprong kwam via doelpunten van Frank Ribéry en Luca Toni. In het tweede deel van de wedstrijd was de recordkampioen nergens meer en mocht nog blij zijn dat de thuisploeg niet verder kwam dan de aansluitingstreffer.

MSV Duisburg tegen Borussia Dortmund was een spektakelstuk. Manasseh Ishiaku moest bij de thuisploeg echter de hele wedstrijd nagelbijtend op de bank toezien. MSV leek in de eerste helft, bij een 2-0 voorsprong, de schaapjes op het droge te hebben. Ook na de rust liepen de Duisburgers uit tot 3-1, maar in blessuretijd lukte Klimowicz met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd nog de gelijkmaker.

Voor Peter Van der Heyden ziet de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit bij VfL Wolfsburg. De 21-voudige international wordt door coach Felix Magath al een hele tijd niet meer geselecteerd en dat was ook in de eerste competitiewedstrijd na Nieuwjaar het geval. De Oost-Vlaming leek even op weg naar het Noorse Vålerenga IF, maar daar kwam uiteindelijk niets van in huis. Op het einde van het seizoen loopt het contract van Van der Heyden bij de Wolven af en kan hij transfervrij vertrekken. Zijn ploeg won overigens met 0-1 op het veld van Bielefeld.