Analyse Opnieuw 'slechte dag' voor de arbiters

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Opnieuw 'slechte dag' voor de arbiters
Foto: © SC

Inter liep weer uit op Roma en Milan komt opzetten, maar de aandacht, na de 21e speeldag in de Serie A, gaat vooral naar de alweer falende arbitrage.

In de wedstrijd van kampioen Inter kregen we alweer het mooiste voorbeeld. Nog maar net was de storm na de betwiste fasen uit Inter - Parma wat gaan liggen, of scheidsrechter Tagliavento creëerde een nieuwe polemiek. De strafschop die Inter kreeg was een lachertje: het schot van Stankovic kwam tegen het hoofd van Vannucchi terecht, maar volgens de spelleider maakte de Empolispeler hands. Na het omzetten van de strafschop durfden de thuisspelers nauwelijks te juichen. Vieira (foto) kreeg een zeer lichte gele kaart, maar omdat hij er bleef over mekkeren, werd hij terecht uitgesloten. De strafschop van Empoli leek na het bekijken van de beelden - Materazzi trapt tegen het been van Saudati - dan weer wel een correcte beslissing. Pozzi verdiende later nog een tweede gele kaart, toen hij de bal duidelijk met de hand meenam, maar Tagliavento durfde die wellicht niet meer geven.

AS Roma verloor kansloos en verdiend van Siena, maar Totti had moeten worden uitgesloten. Toen Manninger een bal niet wilde afgeven voor een hoekschop van de Giallorossi, begon Totti te kloppen op de bal, maar uiteindelijk ook op de doelman. Met geel, ook het vonnis voor de tijdrekkende Manninger,  kwam Totti erg goed weg.

Torino pakte een deugddoende overwinning, maar kreeg daarbij heel wat hulp. Cirillo tackelde de bal uit de voeten van Lazetic (foto), die nadien gretig neerging: geen sprake van een strafschop, maar de Granata kregen die wel. Nog in de eerste helft mocht Grella heel gelukkig zijn met geel voor een aanslag op Brienza. De tweede penalty van de bezoekers was wel terecht.

In Parma - Atalanta maakte Damato er ook een boeltje van: Pellegrino maakte volgens de scheidsrechter een penaltyfout op Lucarelli, maar eigenlijk was het de aanvaller die de overtreding beging. Lucarelli scoorde, maar moest die, terecht, overnemen omdat een aantal Parmaspelers voor het trappen al in de zestien waren. Bij de tweede poging, die gemist werd, liepen enkele Bergamasken te vroeg in de rechthoek, maar dit keer deed Damato of zijn neus bloedde.

Italië staat weer in rep en roer: waar velen blijven beweren dat de scheidsrechters hun best doen en fouten maken menselijk is, nemen sommige clubbestuurders geen blad voor de mond en beschuldigen Inter openlijk. Voorzitter Moratti van Inter reageerde op de hele heisa door nog maar eens te verwijzen naar de wedstrijd Juventus - Inter uit 1998, waar zijn ploeg bestolen werd en zo de scudetto verloor. Ook Mancini wordt zenuwachtig wanneer hem een mening wordt gevraagd over de arbitrage, al was hij zo eerlijk om toe te geven dat zijn ploeg geen strafschop verdiende tegen Empoli. De elfmeter voor de bezoekers vond hij echter ook een lachertje. Het is in elk geval bijzonder jammer dat, nog geen 2 jaar na de uitspraken in Calciopoli, de eerlijkheid van de competitie alweer zo in vraag kan worden gesteld.

Om af te sluiten met het sportieve: AC Milan werd de winnaar van de speeldag. De Rossoneri wonnen in Firenze en staan bijna op de vierde plaats. Pato was alweer de held, maar de Braziliaan moest wel naar de kant met een op het eerste gezicht ernstige blessure. Als Pato enkele weken zou uitvallen, zit Ancelotti alweer met een spitsenprobleem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties