Vandereycken hekelt Belgische clubs

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandereycken hekelt Belgische clubs
Foto: © SC

René Vandereycken is er niet mee opgezet dat sommige clubs hun spelers niet willen afstaan om samen met Standard tegen de Rode Duivels te oefenen. Vooral Club Brugge is de gebeten hond bij de bondscoach.

De Belgische voetbalbond richtte een schrijven aan enkele clubs om bepaalde spelers morgen te laten meevoetballen met Standard tegen de Belgische selectie. Al vlug kwam er reactie van Club Brugge en Anderlecht. Club wil Ivan Leko niet afstaan omdat hoofdsponsor Dexia niet wil dat de Kroaat het Standardshirt draagt. De Brusselaars zien Lucas Biglia en Nicolas Pareja liever niet voor Standard uitkomen omdat ze problemen met hun eigen supporters vrezen. René Vandereycken heeft er zo zijn eigen mening over. “De clubs hebben de beslissingen van de trainers omgedraaid”, zegt hij aan Sporza.
“Maar de uitleg van de supporters en de sponsors klopt niet.”
 
Club gebeten hond
Vooral competitieleider Club Brugge moet het ontgelden. “Een dirigent van die club heeft contact opgenomen met andere clubs om geen spelers af te staan”, beweert Vandereycken. De Duivels speelden vorig jaar een oefenmatch tegen Club ten voordele van de slachtoffers van de watersnood. “Dat vond ik toen logisch, maar deze andere dankbetuiging is jammer.”
 
Waarom clubelftal?
De vraag is of het wel opportuun is om wedstrijden zoals deze tegen een clubelftal te organiseren. “Het belangrijkste is dat we een goeie wedstrijd hebben, waar beide trainers iets aan hebben. Al hebben ze ons niet geholpen”, zegt Vandereycken, die meteen ook aangeeft waarom er geen andere nationale ploeg als sparringpartner gezocht of gevonden werd. “Dat was onze bedoeling, maar we wilden absoluut in België blijven om de spelers en de clubs minder te belasten. Nu zijn de spelers maar twee in plaats van vier dagen weg van hun club. In die zin denk ik mee met de clubs. Het is dan ook erg jammer dat we daarop niet de reactie krijgen die we verwacht hadden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties