Anderlecht haalt Nederlandse verdediger Kruiswijk

Greg Docx
| 0 reacties
Anderlecht haalt Nederlandse verdediger Kruiswijk
Foto: © SC

RSC Anderlecht heeft vandaag de transfer aangekondigd van de 23-jarige Nederlandse verdediger Arnold Kruiswijk voor volgend seizoen.

Kruiswijk speelde eerst in de jeugd van VV Appingedam, de plaats waar hij ook opgroeide. In 1997 ging hij naar de jeugdafdeling van FC Groningen. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van de club in 2002 in een bekerwedstrijd tegen Ajax. Hij is een linksbenige centrale verdediger.

Kruiswijk maakte deel uit van de selectie van Jong Oranje tijdens de gewonnen EK's van 2006 en 2007. Het eerste toernooi kwam hij niet in actie, maar in 2007 speelde hij de laatste groepswedstrijd tegen Jong België. Tijdens de met 4-1 gewonnen finale tegen Jong Servië in zijn "eigen" Euroborg stond hij in de basis.

Bij FC Groningen speelde hij al meer dan 130 wedstrijden, maar wist daarin niet 1 keer te scoren. Of toch: op 10 september 2006 maakte Kruiswijk de snelste eigen goal in de geschiedenis van de Eredivisie: in de wedstrijd tegen Heracles Almelo wist hij al na 9 seconden het eigen doel te vinden.

Kruiswijk is einde contract bij FC Groningen en versterkt de rangen van Anderlecht vanaf 01 juli voor vier seizoenen. Hij is dus de eerste transfer voor volgend seizoen bij de Brusselaars.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties